Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Orden i rutan: Nyhetsmorgon stoppas

27 feb, 2023, 05:21 

Under måndagen hände något. Nyhetsmorgon stoppades av tekniska strul, som fortsatte stoppa viktiga händelser i sändningen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Nyhetsmorgon rullar nästintill hela tiden i rutan, ja, varje dag. I höstas förlängdes dessutom sändningen på vardagar till sex timmar, till tittarnas stora lycka.

Men under måndagsmorgonen ekade det tomt i rutan, och många blev säkerligen chockade. Nyhetsmorgon stoppades helt av tekniskt strul, och fortsätter att stoppas när de försöker axla sändningen.

Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Rania Shemoun Olssons ord om att Nyhetsmorgon stoppas

Ja, den som slog på Nyhetsmorgon möttes istället av ett inslag från Köket med texten "Nyhetsmorgon har tyvärr tekniska problem. Vi jobbar på att lösa problemen". Vid 06.10 kvarstod problemen, och strax innan 06.15 rullade programmet i rutan igen.

På Instagram berättar programledaren Rania Shemoun Olsson mer. Hon och Thomas Ritter är nämligen på plats i studion, men kan inte sända.

Annons

"Jag, Thomas och resten av kollegorna har varit startklara sedan 05.50. Tyvärr har vi tekniska problem!Vi HOPPAS att det löser sig snart. Vi håller humöret uppe och håller tummarna.Stay tuned!" Skriver hon.

Problem i hela TV4-huset

Ja, det var alltså strax efter 06 som sändningen var igång igen. Men strulet kvarstod. När det skulle visas inslag i rutan, gick det inte alls, och de fick istället avstå. Liknande sak händer flera gånger under morgonen, och sändningen stoppas från att rulla på tack vare probelemen.

Väderkartan fungerar nämligen inte den heller som den ska och nästan ingenting går enligt plan, och Thomas Ritter påpekar att det är en sändning de kommer minnas.

– Vi kämpar på allihopa här, inte minst bakom kulisserna för att få ordning, säger Thomas Ritter.

– Vi har jättestora problem i hela TV4-huset.

Thomas berättar att de kan få kamerorna att rulla, men ingenting annat. Det betyder att vinjetter, bilder, och allt annat stoppas. Inte heller nyheterna kan sändas, utan ankaret får dra nyheterna framför Rania och Thomas.

På Nyhetsmorgons Instagram berättar man även där att sändningen dröjde på grund av problem i studion.

Foto: TT

Annons