Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pinsamma tystnaden i Nyhetsmorgon – iskall stämningen i studion efter profilens ord

24 feb, 2023, 13:00 
Nyhetsmorgon

Allt gick plötsligt fel i fredagens avsnitt av Nyhetsmorgon i TV4.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Nyhetsmorgon brukar flyta på som ett rinnande vatten. Det är en genomproffsig produktion, med ess både bakom och framför kameran.

Men den mänskliga faktorn kan aldrig bli totalt negerad, hur mycket man än anstränger sig. Oavsett hur väl rustad man är, så kommer det komma ögonblick då allt går fel.

Så skedde i fredagens avsnitt.

7 saker du inte visste om Sofia GeiteBrand logo
7 saker du inte visste om Sofia Geite

Stora missen i Nyhetsmorgon – det blev pinsamt tyst

Jan Gradvall, den mångårige musikjournalisten, stod redo för att köra sitt sedvanliga svep av senaste nytt från hitsens förlovade värld. Men först skulle vi få oss en dos väder.

Meterologen Lovisa Svanberg, bördig från västkustpärlan Uddevalla, klev in i rutan och började med hjälp av sin trogna skärm gå igenom vad vi har att vänta oss i väderväg de närmaste dagarna.

Annons

Men så plötsligt dök det upp något helt annat i bakgrunden. Grafiken från Jans kommande inslag!

Lovisa tystnade helt och tittade sig förvirrat omkring. Det var ett pinsamt ögonblick, där man verkligen led med 26-åringen.

Nyhetsmorgon
Här har Lovisa insett att något gått snett.

Istället för att ursäkta missen valde Lovisa att köra vidare som om inget hänt när väderkartan väl dök upp bakom henne igen.

Programledarduon Steffo Törnquist och Sofia Geite gjorde heller ingen stor sak av händelsen. De diskuterade istället Håkan Hellströms nya singel Den här gången är det på riktigt.

"Jag är förvånad"

Steffo verkade inte vara överdrivet imponerad av det lilla han fick höra.

– Jag är förvånad att det är en ny låt. Det känns som man hört den förut, säger Steffo i sändningen

– Han chansar ju inte. Han väljer inte ny väg. Det här är Håkan som vi känner honom.

Jan var desto mer översvallande – och höjde låten till skyarna.

– jag tycker att det här är hans bästa låt sen Det kommer aldrig vara över för mig som kom för tio år sen. Men det handlar bara om känslor. Han maximerar livet. Om man tycker att han vacklar med sången så gör han det, medvetet, säger Jan.

Annons