Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Paniken! Storfavoriten i Melodifestivalen plötsligt sjuk

24 feb, 2023, 10:10 
Nu kommer ett trist besked. Stjärnan som tävlar på lördag i Melodifestivalen har blivit sjuk.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

På lördag går den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen av stapeln i Malmö. I startfältet finns flera veteraner som Mariette och Loreen, som tävlar om finalplatserna innan det är dags för semi.

Men en nykomling har drabbats av ett plötsligt bakslag.

SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!Brand logo
SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

Melodifestivalen-stjärnans panik – blivit sjuk

Det är artisten Kiana Blanckert som hamnat i ett riktigt mardrömsscenario. Till Aftonbladet berättar hon att hon blivit sjuk. 15-åringen som debuterade i Talang berättar att hon under förra veckan fick sig ett envist virus, och att hon nu medicineras för att hinna bli frisk innan lördagen.

– Det var illa. Jag tar kortisontabletter för att bli bra, säger hon.

Det är hennes första gång på Mello-scenen, så man kan ju tänka sig att nerverna redan innan insjuknandet var utanpå. Men för Aftonbladet berättar hon att hon ser ljust på sin medverkan i Malmö.

Annons

– Jag blir piggare för varje dag som går, så det är ju bra.

Kiana är redan innan hon sjungit sin låt favorittippad, i sin deltävling ligger hon tvåa bland oddsen. Hon klev in i rampljuset 2021, när hon tog silver i Talang.

Därför får hon tävla i Melodifestivalen trots sin ålder

Med låten Where Did You Go gör Kiana alltså Mello-debut, om hon hinner tillfriskna. Men den uppmärksamme noterar att hennes ålder kan ställa till det. För skulle det gå vägen, och det är Kiana som representerar Sverige i Eurovision Song Contest, är åldersgränsen för att delta 16 år.

Men Kiana klarar sig. Dagen hon kliver upp på scen i Malmö fyller hon nämligen 16, och det finns alltså inga bekymmer – förutom hennes envisa vrius.

Foto: TT

Annons