Chockscenerna i Nyhetsmorgon – programledarna kommenterar händelsen

Chockscenerna i Nyhetsmorgon – programledarna kommenterar händelsen

Foto: TV4

Bilderna i sändning väcker uppståndelse.

Det är många som varje morgon slår på Nyhetsmorgon för att vakna till och börja den nya dagen. Tryggheten att man vet vad som väntar är för många avgörande, det har ju sett likadant ut i över trettio år!

Därför är det inte konstigt att reaktionerna väller in när det plötsligt sker saker i sändning som avviker från vanligheterna. Under torsdagens program skedde nämligen ett historiskt beslut.

5 saker du inte visste om Maria Forsblom
0:35

Efter reklamen: 5 saker du inte visste om Maria Forsblom

(0:35)

Slå på ljud

Rania Shemoun Olssons utskällning – tittarna ser rött efter utspelet

Steffo Törnquist om Jenny Strömstedts ersättare

Vid det här laget är duorna som leder Nyhetsmorgon tydligt förankrade. Steffo Törnquist har bytt ut Jenny Strömstedt mot Sofia Geite, ett beslut han trivs väldigt bra med.

– Jag kommer jobba ännu mer med Sofia Geite, som jag tycker är en väldigt bra journalist och jag har väldigt stort förtroende för henne. Vi har det jävligt kul tillsammans också, hon är jättebra, säger han till Svensk Damtidning.

Sofia Geite och Steffo Törnquist leder Nyhetsmorgon

Snacka om radarpar!

Foto: TV4

Nyhetsmorgons chockerande hemlighet avslöjad – så lurar de tittarna

Ja, Soraya Lavasani och Martin Järborg, Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritter – listan går att göras lång. Även om de såklart byter av varandra ibland, finns det informella parhästar. Men den uppmärksamme ser ett mönster. Det finns inga samkönade programledarpar.

Nej, faktum är att det är oerhört sällan som två kvinnor eller två män leder sändningen tillsammans. I fjol, under sommaren, var det många som blev förvånade när Sofia Geite och Rania Shemoun Olsson dök upp i rutan.

Tårfyllda frieriet i Nyhetsmorgon – programledaren säger ja!

Chockerande scenerna i Nyhetsmorgon – tittarna reagerar

Det var faktiskt andra gången som två kvinnor ledde Nyhetsmorgon tillsammans – på 30 år! Strax innan jul var det ännu en sändning som gick till historian, när Jenny Alversjö och Sofia Geite rattade skutan.

Och under torsdagens sändning har det hänt igen. Steffo Törnquist och Sofia Geite lämnade över sändningen till Maria Forsblom och Rania Shemoun Olsson! Det är alltså den fjärde gången som två kvinnor programleder Nyhetsmorgon. En efterlängtad händelse, inte bara för tittarna som hyllar duon på Instagram.

"2010 träffades vi första gången. @raniashemoun kom tillbaka från en föräldraledighet och började jobba på morgonnyheterna och jag scriptade Nyhetsmorgon. 13 år senare kör vi vår första sändning bredvid varandra i studion. Sååå roligt!" Skriver Maria Forsblom på Instagram.

Det hela måste vara extra roligt eftersom Rania dessutom avslöjat för Svensk Dam att det är just Maria hon är närmast med av alla i Nyhetsmorgon gänget:

– Maria Forsblom har jag börjat hänga med lite, vi var på bröllop tillsammans senast i somras. Så vi shakeade järnet där på dansgolvet i flera timmar.

Foto: TT/TV4