Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Rania Shemoun Olssons utskällning – tittarna ser rött efter utspelet

09 feb, 2023, 13:30 

Nyhetsmorgon-stjärnan Rania såg rött. Nu reagerar tv-tittarna på hennes utspel.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Den annars så gemytliga stämningen tog en vändning under onsdagens sändning av Nyhetsmorgon. Det var nämligen dags för programledarna att ge sig in i den senaste veckans hetaste debatt – bioetikett.

Då ger sig Rania Shemoun Olsson till känna. Hon har skällt ut ett gäng i biosalongen – och Soraya Lavasani håller inte riktigt med om den strikta synen på tissel framför vita dukten.

Profilens mörka förflutna – det visste du inte om Anders PihlbladBrand logo
Profilens mörka förflutna – det visste du inte om Anders Pihlblad

Stjärnan ställer sig bakom Zara Larsson – efter debatten

För den som, mot förmodan, inte hängt med i biodebatten kan vi spola tillbaka bandet. Det hela började när popstjärnan Zara Larsson publicerade en video på appen TikTok, påväg ut ur en biosalong.

Där går hon hårt ut mot folk som menar att man ska vara knäpptyst på bio.

Annons

– Är inte hela grejen med att se på film med folk i samma rum att uppleva den tillsammans och skratta, skrika och analysera rollerna? säger hon i klippet.

Detta har väckt en sällan skådad debatt i tidningarna. Salongerna själva, biografhistoriker, regissörer och kritiker – ja, alla verkar vilja få sin röst hörd (eller inte) i bion.

Zara Larsson på premiär
Zara på premiären av House of the dragon i fjol. Förhoppningsvis var det ingen som klagade efter filmen.

Till slut tog till och med stjärnregissören Ruben Östlund bladet från munnen. Den Oscarsnominerade svensken måste ju säkerligen tycka att man tyst ska ta del av hans verk – eller?

– Jag håller med henne helt och hållet. Själva poängen med biografen är att vi socialiserar oss och att vi reflekterar över innehållet som vi tittar på tillsammans, sa Ruben Östlund till Aftonbladet.

Annons

Orden i Nyhetsmorgon väcker starka känslor

Denna frågeställning tog sig naturligtvis till Nyhetsmorgon-studion. Även där går åsikterna isär. Rania, hon hade nog helst inte delat två timmar framför rutan med Zara.

Hon berättar om hennes senaste biobesök:

– När jag var på bio sist, satt det ett antal kids och kollade på mobilerna, TikTok, Instagram och messade och hade sig.

Detta fick henne att se rött, och resulterade i en liten utskällning.

– Till slut sa jag till: vill ni umgås, får ni gå ut! Och då gjorde de det, men sen kom de tillbaka efter tio minuter och fortsatte.

Soraya Lavasani verkar dock inte se lika strikt på saken.

– Det behöver inte vara en ungdomsgård, men små reaktioner…det kan jag ändå vara för.

För eller emot, det är solklart att frågan engagerar. I Nyhetsmorgons kommentarsfält fortsätter debatten, och många reagerar starkt på orden som sades i rutan.

"Nej nej nej, kan du inte bete dig på en biograf har du inget där att göra! Reagera, skratta, gråta och uppleva men INTE sitta och snacka sönder! Tack och hej" Markerar till exempel en följare.

Foto: TT/TV4

Annons