Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia Geite stoppas från Nyhetsmorgon – Steffo väljer att kommentera händelsen

09 feb, 2023, 09:00 

Därför syns inte Sofia Geite i rutan.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Nyhetsmorgon bjuder på högt och lågt, djupgående ämnen och fascinerande intervjuer, till en publik som aldrig verkar få nog av aktualitetsprogrammet och dess profiler.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Kanske finns det inga som gör det så bra som Steffo Törnquist och Sofia Geite. De rattar ofta programmet tillsammans och bjuder på sig själva i en sällan skådad självdistans.

– Jag har jobbat på TV4 i 14 år varav några år på Nyhetsmorgon, så det är några av ens bästa vänner varvat med kollegor som man har olika relationer med. Men alla är toppen! Det är verkligen som en stor familj. Det låter som en klyscha men det är det. Det är en ynnest faktiskt, har Sofia Geite sagt till Hänt.

Sofia Geite och Steffo Törnquist
Sofia Geite och Steffo Törnquist i TV4-studion. Sofia säger att alla på TV4 är som en enda stor familj!

Sofia Geite stoppas

Ja, det låter verkligen kanon att få jobba med alla TV4-profiler, inte minst en så stor veteran som Steffo Törnquist, och det låter onekligen som att Sofia Geite älskar att gå till arbetet.

Annons

Men nu har hon dessvärre stött på ett bakslag och tvingas vila från sitt tv-uppdrag. På Instagram berättar Steffo att parhästen blivit sjuk, vilket så klart inte är speciellt konstigt i vintertider.

För Sofias Geite är det ett extra tråkigt besked. Sjukdomen innebär att hon missar Nyhetsmorgons sändning i Gävle, där TV4 är på plats och sänder i samband med hyllningsmatchen av Börje Salming den 11 februari.

Jenny Strömstedt gör comeback

Eftersom alla kollegor på TV4 är som en enda stor familj, har man lyckats lösa problemet genom att kalla in Steffo Törnquists tidigare parhäst Jenny Strömstedt till programmet.

Instagram berättar Steffo själv om skiftet och blir lätt nostalgisk av sig när det går upp för honom att Jenny åter står vid hans sida.

”Det här kan ev vara vår första pressbild, snart 20 år sen den togs, och nu ska vi upp på banan igen. Min numera ordinarie fredagspartner i Team Uschaaaan, Sofia, är dessvärre krasslig och då hoppar Jempa in och hjälper till”, skriver Steffo och fortsätter:

Annons

”Efter sändningen i morron drar vi omedelbums till Gävle för ett extralångt NyMo med Salming och ALS i fokus, och då hoppar jag in och hjälper till. Det är så det är i TV-familjen, vi hoppar in och hjälper till och vi ger oss inte, vi är ständigt till din tjänst. Ses i rutan och bor du i Gävle kanske vi ses där”.

Vilda glädjen: ”Trevligt”

Kommentarsfältet är fyllt av glada tillrop och lyckliga tittare som återigen får ta del av den populära duon.

”Trevligt att se er tillsammans men tråkigt att Sofia är krasslig”, skriver en person.

”Det var ni två för många år sen som fick mig att titta på programmet tidig morgon”, skriver en annan.

”Snygga då, snygga nu! Sen gillar man ju nymo”, skriver en tredje.

Foto: TT/Instagram/TV4

Annons