Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4 bekräftar: Nyhetsmorgon flyttas – Steffo Törnquists ord om beslutet

07 feb, 2023, 17:00 

Steffo Törnquist berättar själv om ändringen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I TV4-huset i Stockholm har det i flera decennium bjudits på fascinerande ämnen och djupgående intervjuer. Aktualitetsprogram som Nyhetsmorgon och Efter fem ser alltid till att förse tv-tittarna med det senaste nytt.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Kanalens programledare syns nästan dagligen i rutan och många har sina egna favoriter. Inte minst Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt har under åren varit en omtyckt duo.

Jenny Strömstedt, Steffo Törnquist och Malou von Sivers
Jenny Strömstedt, Steffo Törnquist och Malou von Sivers pratar om Nyhetsmorgon.

TV4 flyttar Nyhetsmorgon

Den 11 februari hyllas Börje Salming med ”Game of Börje” i Gävle. Pengarna kommer att gå till als-forskning och på isen kommer stjärnor ett veteranlag från Tre kronor möta ett veteranlag från Toronto Maple Leafs.

Annons

TV4 väljer i samband med matchen att flytta sändningarna av Nyhetsmorgon och Efter fem till Gävle. Sändningarna kommer att äga rum på Stortorget i Gävle.

– Det är såväl hedrande som angeläget att sända Nyhetsmorgon direkt från Gävle på lördag. Det blir förstås en del sorgliga ögonblick, men också roliga. För mig som var Brynäsfan på Salming-tiden blir det extra kul att komma till Gävle igen, där jag dessutom har en del kompisar, säger Steffo Törnquist i ett pressmeddelande.

Steffo Törnquist
Steffo Törnquist.

”Många som blev berörda”

Börje Salming dog den 24 november förra året. Han lämnade en hel hockeyvärld i sorg. I samband med hans hyllningsmatch kommer TV4-veteranen Lasse Granqvist agera kommentator.

Annons

– Vi var många som blev berörda av all den kärlek som riktades till Börje i slutskedet av hans hemska sjukdom. Dels i Kanada och dels i samband med Tidernas Hockeygala. Nu får ännu fler chansen att visa uppskattning och värme till Börje Salmings minne. Det är stort att få vara en del av detta och det är med stolthet jag åker till jobbet på lördag, säger Lasse Granqvist.

Börje Salming
Börje Salming dog den 24 november 2022.

Foto: TT

Annons