Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Christer Sjögrens gripande ord om sin fru – efter sorgliga beskedet

13 jun, 2021, 06:00 
christer sjögren

Efter det hemska beskedet – Christer Sjögren berättar om frun.

Annons
Svenska kändisar – då och nu!Brand logo
Svenska kändisar – då och nu!

Vikingarna är ett av Sveriges största och mest framgångsrika dansband. Oförglömliga hits som Leende guldbruna ögon, Djingis Khan och Till mitt eget Blue Hawaii har en självklar plats i den svenska musikhistorien. Sedan 1978 har Christer Sjögren varit bandets sångare men nu är resan snart slut.

I en intervju med Aftonbladet berättar han om dansbandets avskedsturné, som skulle varit en comeback om det inte var för pandemin. Vikingarna lade nämligen ner 2004, men återuppstod för fem år sedan med intentionen att komma tillbaka med full styrka.

– Vi kom igång igen 2016 och det var Tomas Deutgens förtjänst. Han gjorde programmet ”Tack för dansen” med oss och han är så energisk så han lurade in oss i studion igen. Vi hade sagt nej till alla som hade tjatat på oss att starta upp bandet igen. Då återupptäckte vi låtarna och de är ju bra. Det blev en aha-upplevelse och det var kul igen, säger Christer Sjögren, som har varit hemma sedan pandemins start, till Aftonbladet.

Annons

Christer Sjögrens fru Birgitta välkomnar beskedet

Det är självklart ett tufft beslut, men något Christer trots allt känner är rätt. En som välkomnar beslutet är däremot hans fru Birgitta.

– Hon är glad för det. Nu fick vi ofrivilligt prova på hur det var under pandemin och jag brukar säga att det kanske var bra det här med corona för nu fick jag känna på hur det är att vara arbetslös. Det har jag aldrig varit i hela mitt liv, men det var nog någon nytta med det också. Man hinner med familjen och jag har som sagt hus och bilar, säger han till Aftonbladet.

Annons