Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Christina Lindbergs kärlekslycka! Dansbandsdrottningen gift med sin styvbror

23 nov, 2022, 15:00 
Christina Lindberg och Tommy Wigardt

Dansbandsstjärnan Christina Lindberg gifte sig med sin styvbror.
Nu berättar hon om kärlekslyckan.

Annons
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Christina Lindberg är en välkänd dansbandsikon och countrysångerska. Under åren har hon släppt flertalet hits och fått förfrågan, men tackat nej, till att medverka i Let's Dance.

Hon gjorde sig ett namn sent 80-tal när hon sjöng låten De sista ljuva åren tillsammans med dansbandsgruppen Lasse Stefanz. Den låg då på Svensktoppen i 65 veckor och är idag en välkänd klassiker.

Hon har även släppt låtar tillsammans med maken Tommy Wigardt, som hon förälskade sig i för 19 år sedan. De gifte sig 2005 efter att ha känt varandra ända sedan tonåren.

Annons
Christina Lindberg och Tommy Wigardt
Christina Lindberg och Tommy Wigardt.

Maken är Christina Lindbergs styvbror

Tommy Wigardts pappa är dessutom Christina Lindbergs styvfar. Men den berömda sångerskan har aldrig tänkt på maken som ett bonussyskon och för henne var det helt naturligt att välja kärleken före syskonskap.

– Jag träffade honom första gången när jag var 14, han var tio år äldre och väldigt spännande. Men han tittade inte ens åt mig. Sen var jag 34 år när jag träffade honom hos min syster igen. Jag kände direkt ”wow”.

Annons

– Det har funnits åsikter om att vi skulle vara ”styvsyskon”, men vi har inte vuxit upp tillsammans. För mig kändes det inte alls konstigt eller fel. Jag träffade en underbar man och valde att följa mina känslor, har Christina Lindberg sagt till Expressen.

Tommy Wigardt och Christina Lindberg
Christina Lindberg och Tommy Wigardt gifte sig 2005.

Tommy Wigardt drabbades av cancer

De senaste åren har varit extremt tuffa för paret. 2019 drabbades Tommy Wigardt av en hjärntumör och cancer i lymfkörtlarna. Strax därefter kom coronapandemin och de kunde inte träffa varandra.

Annons

– Tommy hölls nedsövd och helt isolerad. Då satt jag själv hemma i huset och trodde att jag skulle gå under av oro och sorg. Jag minns det som ett töcken. Jag kunde inte styra över vad som skulle hända, det är en jättejobbig känsla av maktlöshet.

Men i januari förra året möttes paret av ett sant glädjebesked.

– Tommys cancer är borta. Han är friskförklarad, sa Christina till Expressen.

Foto: TT/Instagram

Annons