Christina Schollin vill öppna museum – om sig själv: "Skulle locka turister"

18 jul, 2022, 10:52 

Profilen verkar ha storslagna planer!

Annons

Överhuvudet i klanen Wahlgren/Ingrosso/Schollin stavas Christina, och så maken Hans såklart. Tillsammans har de barnen Linus, Pernilla, Niklas och Peter, och har lyckats skapa Sveriges kanske främsta underhållningsfamilj.

Och idéerna verkar aldrig ta slut. Nu berättar Christina Schollin för Värmdö Magasin om en dröm hon vill förverkliga på hem-ön.

Viktiga platsen

Att familjen håller Värmdö varmt om hjärtat råder det ingen tvekan om. För det inbitna Wahlgren-fanet klingar det stora röda huset på Norra Lagnö bekant. Barnbarnet Benjamin Ingrosso har till och med gjort en låt om den idylliska villan!

Huset tillhör Christina Schollin och Hans Wahlgren, och somrarna spenderar alla ofta tillsammans på den vackra ön.

– Om jag får välja en plats på jorden som definierar mig, då skulle det vara det här huset tror jag, säger Benjamin i sitt egna program.

Här trivs hon bra!

"Varför inte?"

Christina intervjuades av Värmdö Magasin, som inte helt otippat riktar fokus på lokalbefolkningen och livet på ön. I intervjun får hon frågan om hon har några nya projekt på gång, och Christina svarar att hon gärna vill slå ett slag för kulturen på Värmdö.

Annons

Kultur är ju såklart något hon brinner för, hon har varit med i otaliga filmer och pjäser under sin karriär. Men när det gäller framtiden på Värmdö, har hon en annan idé.

– Varför inte öppna ett Christina Schollin-museum? Jag tror det skulle locka fler turister till Värmdö. Jag har massor av material och affischer som jag skulle vilja dela med mig av.

Även om hon säkerligen har mycket intressanta saker att visa upp, säger hon att det inte bara ska handla om henne själv.

– Utställningen skulle inte handla om mig i första hand utan om film och teater, säger Christina till tidningen.

Foto: TT

Annons