Christina Schollins i tårar hemma på Lagnö: "Nämen Benjamin"

Benjamin Ingrosso och Christina Schollin

Benjamin Ingrosso gör just nu succé med musik- och matprogrammet Benjamin's i TV4. I det fjärde avsnittet bjuder han morföräldrarna Christina Schollin och Hans Wahlgren på en riktig överraskning – som leder till att Christina börjar gråta.
Slå på ljud

Benjamin Ingrossos stora dröm har gått i uppfyllelse. Just nu sänds hans alldeles egna program, där han kombinerar matlagning med sång och musik, i TV4.

– Jag växte upp med det ena benet i köket och den andra på scenen, säger artisten själv om sin två stora passioner.

LÄS MER: Oväntade kommentaren om kungafamiljen: "Förlåt, Victoria"

Benjamin Ingrosso åker hem till Christina Schollin i Benjamin's

Programmet går ut på att Benjamin bjuder in ett antal gäster till en liten restaurang som har fått hyra på Södermalm i Stockholm. Men han gör även egna utflykter, som berättar lite mer om vem han är som person. I grannkanalen Kanal5 sänds ju mamma Pernilla och systern Biancas hyllade program Wahlgrens värld, som är inne på sin nionde säsong, men nu får alltså tv-tittarna lära känna Benjamin lite bättre.

Benjamin Ingrosso skriver en låt till Christina Schollin och Hans Wahlgren i Benjamins på TV4

Avsnitt fyra börjar med att hela kamerateamet får följa med ut till Norra Lagnö där morföräldrarna Christina Schollin och Hans Wahlgren bor. Benjamin har nämligen skrivit en låt för att överraska dem. Den heter "Det stora röda huset" och handlar om Christinas och Hans hem – och vad det har betytt för Benjamin genom livet.

– Det är där, på det ostämda pianot, som jag har skrivit många av mina låtar. Här lärde jag mig cykla och simma. Om jag får välja en plats på jorden som definierar mig så är det det här huset, säger han.

Christina Schollin i tårar efter Benjamins sång

LÄS MER: Ilskan efter avslöjande bilderna i SVT: "Men stopp"

Paret Schollin/Wahlgren blir förstås överlyckliga när de får se Benjamin men att det även står instrument och ett gäng musiker runt husknuten är de helt oförberedda på.

– Nämen Benjamin, säger Christina glatt när hon får syn på arrangemanget.

När Benjamin sedan börjar sjunga har både hans mormor och morfar svårt att hålla tårarna tillbaka.

Christina Schollin och Hans Wahlgren

Christina Schollin har svårt att hålla tårarna tillbaka när Benjamin uppträder.

– Det är så fint. Ren och skär magi och ren och skär lycka, fortsätter Christina.

Även Hans Wahlgren hyllar honom.

– Det som är så utmärkande med Benjamin det är att han blev bäst på allting. Han är det perfekta barnbarnet som skriver låtar, lagar god mat och älskar oss. Vad mer kan man begära?

Foto. TV4, TT