Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Christina Schollins trista besked om livet med maken Hans – misstankarna stämmer

27 mar, 2024, 16:00 
Christina Schollin bekräftar det vi alla tyvärr har misstänkt.
Annons

Christina Schollin har hunnit bli 86 år gammal. Ikonen är fortfarande pigg, men på vissa plan har åldern tagit ut sin rätt.

Nyligen berättade Christina att hon har ålagts körförbud av staten. Det innebär att hon och maken Hans Wahlgren lever hyfsat isolerade på Norra Lagnö i Stockholms skärgård.

Christina Schollins vägran efter händelserna på scen: ”Nej tack!”Brand logo
Christina Schollins vägran efter händelserna på scen: ”Nej tack!”

Christina Schollins trista besked om livet med Hans Wahlgren

När nu Christina söker en personlig assistent är därför körkort ett krav. Men assistenten kommer att behöva hjälpa till mer med än så.

Hans Wahlgren och Christina Schollin
Hans och Christina, ni är så himla fina ihop.

– Det primära för mig är att ha en personlig assistent som hjälper mig med det som jag varit så aktiv med, med datorn som jag har jobbat med. Jag har jobbat med Word och Office-paketet, jag skriver ju väldigt mycket. Jag har skrivit mina memoarer och jag skriver på en ny bok, men det kan jag inte göra längre, säger Christina till Expressen.

Annons

Att Christina har svårt att se är något man har misstänkt länge. Hon har skapat rubriker på egen hand genom märkliga felskrivningar på Instagram – och därefter förklarat att detta berott på dålig syn.

Christina har fått in åtskilliga ansökningar, både via mejl och Instagram. Nu ska hon välja rätt kandidat.

– Det blir väl någon slags audition. Det är jätteroligt att det är så många som har svarat. Men som sagt, det behöver vara någon som bor i närheten så man inte har så långt ifrån varandra, säger hon.

Christina Schollin: "Har fått problem med synen"

Christina och Hans vill ha en assistent för att kunna fortsätta leva aktiva liv. De har inga planer på att bli två vegeterande pensionärer.

– Det är ju inte meningen att, bara för att man har uppnått en viss ålder, lägga av med allt man vill göra. Även om man då, som jag, har fått problem med synen, så gäller det ju att göra det bästa möjliga av situationen – och kunna göra saker som man vill göra, säger hon.

Annons