Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Clara Kristiansen: Familjen Wahlgren Ingrosso får för lite tv-tid

04 jul, 2023, 16:00 
AvClara Kristiansen

Svensk Damtidnings krönikör Clara Kristiansen vill se mer av familjen Wahlgren Ingrosso i tv!

Annons

Allsång på Skansen har dragit i gång och i år är det Pernilla Wahlgren som står vid rodret. Det är ett program i en lång rad som innehåller en person från kändisdynastin Wahlgren Ingrosso. Den omdebatterade familjen är älskad av många, hatad av fler, iakttagen av precis alla.

Pernilla om nervositeten, hetsen och stressen i Allsång på SkansenBrand logo
Pernilla om nervositeten, hetsen och stressen i Allsång på Skansen

Pernilla Wahlgren och hennes avkommor är televisionens regenter och varenda innehållsansvarig på varenda kanal är deras lydiga undersåtar. De följer deras varje impuls, som vore de en maktfullkomlig konung. Vill Bianca göra talkshow? Givetvis! Vill Benjamin ha ett eget matlagningsprogram? Det klart han ska ha det. Vill Christina Schollin ligga och sjunga på en schäslong utklädd till ett får? Köp in rättigheterna till Masked Singer genast!

Annons

Deras envåldshärskande över svensk media kan närmast liknas vid Silvio Berlusconis inflytande över Italiensk media. Under sin tid som president ägde han hälften av alla landets TV-kanaler varav alla lämpligt nog stöttade hans ledarskap utan förbehåll.

Och jag stöttar Pernilla ”tredje statsmakten” Wahlgren utan förbehåll. Anledningen? Hon är en stjärna. Hon besitter en kvalité allt för många i detta gudsförgätna land saknar. Hon har det. Hon har en star quality andra bara kan drömma om och för det förtjänar hon varenda sekund i rampljuset.

Pernilla verkar vara en underbar människa

Det kan verka odemokratiskt, men om alternativet är ännu en allsångs-sommar med mänsklighetens svar på offentlig upphandling, Sanna Nielsen, så är demokrati en princip jag är beredd att offra.

Dessutom verkar Pernilla vara en underbar människa. Medan Berlusconi använde sin makt för att sprida propaganda använder Pernilla sin makt för att visa vilka tokiga missförstånd som kan uppstå om man inte lyssnar så noga under engelskalektionerna i gymnasiet. Underhållning och folkbildning. Jo jag tackar.

Pernilla Wahlgren på Allsång på Skansen
Pernilla Wahlgren drev med sig själv i Allsång på Skansen-premiären.

Så jag går mot strömmen och säger det väldigt få tänker. Ge familjen Wahlgren Ingrosso mer TV-tid. Det räcker inte med att de är regenter, jag vill att de ska bli diktatorer. Jag vill inte att det ska finnas ett enda program de inte programleder, gästar och/eller tävlar i.

Annons

Familjen Wahlgren Ingrosso borde ta över hela Sverige

Theo Wahlgren ska vinna Farmen, om det så behöver riggas. Åsa Ingrosso ska ta över Babel och prata om sin favoritböcker, vilket jag gissar innebär att Camilla Läckberg får en stående bokning. Det är på tiden att Oscar Zia intar Så mycket bättre och tolkar Nicke och Nillas odödliga hit Tjabba Tjena Hallå.

Gör Sverige till en totalitär stat och Pernilla till dess ledare. Indoktrinera mig. Injicera mig med kallocain och om det visar sig att jag har en enda tanke som inte är refrängen till Picadilly Circus får ni skicka mig till giljotinen.

Om Pernilla Wahlgren har trehundra fans är jag ett av dem. Om Pernilla Wahlgren har ett fan är det jag. Om Pernilla Wahlgren inte har några fans är jag död.

Annons