Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Danbandsartisten gästar Håkan Hellström i sommar :”Nytt blod åt mina favoritdängor”

01 jul, 2023, 13:00 
Samuel Björn
Håkan Hellström och Lucianoz
Lucianoz är utöver Håkan Hellström-spelningen aktuell med framträdande under Victoriadagarna och på Allsång på Skansen.

Lucianoz är en dansbandssångare som slagit igenom som en komet senaste året – nu väntar en fartfylld sommar för artisten.

Annons
Johan T Lindwall: Därför vägrar Chris att flytta till SverigeBrand logo
Johan T Lindwall: Därför vägrar Chris att flytta till Sverige

Luciano Jerry Axelsson, mer känd som Lucianoz har haft en kometkarriär. Han slog igenom på TikTok så sent som oktober 2022 och har sedan dess blivit en posterboy för en yngre och nyare dansbandspublik. Nu är det också klart att Lucianoz kommer vara en av de artisterna som gästar självaste Håkan Hellström under hans turné i sommar.

Kometkarriär

Lucianoz fyllde 30 år i våras. Som liten såg han upp till Stevie Wonder och drömde om att bli en RnB eller soul artist. Men med åldern fann han också ett intresse för dansbandsmusik, ett intresse som kommer från hans far.

"På äldre dar blev jag mer intresserad av att sjunga dansbandsmusik. Det kommer från min pappas sida och hans familj som har lyssnat mycket på den musiken", skriver Lucianoz i sin introduktionstext på Spotify.

Annons

När hans syster sedan lade upp en TikTok på honom då han sjöng på den gamla dansbands-klassikern Det är ju dig jag går och väntar på av Stefan Borsch gick allt väldigt fort. Lucianoz uppväxt i Stockholmsförorten Rinkeby blandat med hans sammetslena dansbandsröst blev snabbt en kombination som väckte intresse bland folk på plattformen.

Mindre än ett år senare så har Lucianoz cover utav låten nästan åtta miljoner spelningar på plattformen, och han har fortsatt göra covers av andra gamla svenska klassiker som också dem blivit väldigt populära.

Full fart i sommar för Lucianoz

Intresset för honom har också landat ett flertal giggs till artisten. Han har bland annat uppträtt som en mellanakt på Melodifestivalen med en cover på Pernilla Wahlgrens låt Picadilly circus och nu i sommar kommer han både att uppträda på Allsång på Skansen samt på Victoriakonserten under hennes födelsedagsfirande på Öland.

Carola Häggkvist och Lucianoz
Lucianoz tillsammans med Carola under introduktionen av årets artister på Allsång på Skanen

Nu i dagarna bekräftade även Expressen att Lucianoz kommer att gästa Håkan Hellström under hans konsert i Stockholm den 5 augusti.

”Jag är så glad över att få presentera Lucianoz, en av mina mest streamade i år, tror jag. Han ger nytt blod åt några av mina gamla favoritdängor. Blåser liv dem. Så att man som lyssnare påminns över hur bra de här låtarna är. Det spelar ingen roll hur grå skyn egentligen är. Den är blå så länge musiken pågår. Det är hans förtjänst”, säger Håkan Hellström i ett pressmeddelande

Det blir med andra ord full fart i sommar för den omåttligt populära dansbanddssångaren.

Annons