Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dansbandsstjärnan öppnar upp om beroendet - Olle Jönssons oro: ”Dum i huvudet”

29 jun, 2023, 12:30 
Felicia Plåt
Olle Jönsson
Lasse Stefanz var på plats under premiären av Allsång på Skansen. Foto: TT

Olle Jönsson säger att han har sitt beroende att tacka för sin sångröst.

Annons

Olle Jönsson är dansbandskungen som har förgyllt hela Norden med sin fantastiska och väldigt mörka sångröst. Tillsammans med sitt band "Lasse Stefanz" har de fått flera tusentals människor att bugga och dansa tryckare till deras svängiga låtar. De har exempelvis gjort klassiker som "Det regnar och regnar" och "De sista ljuva åren".

Olle Jönssons okända fadäs i ”Allsång på Skansen”Brand logo
Olle Jönssons okända fadäs i ”Allsång på Skansen”

Lasse Stefanz gungade igång Allsång

Ända sedan bandets start under 1967 har Olle varit gruppens sångfågel och de har turnerat runt om i Sverige och även Norden.

Förutom att turnera runt på olika dansbanor har de även stått på de riktigt stora scenerna. Under måndagen gjorde dem det igen när de gästade premiären av Allsång på Skansen och det blev en riktigt folkfest.

Pernilla Wahlgren gjorde programledardebut och fick ta ton tillsammans med Olle Jönsson. Såklart hade Olle valt en riktigt klassiker både på dansbanorna och på Allsångsscenen, nämligen "Leende guldbruna ögon".

Annons

Olle som stått på Allsångsscenen fyra gånger tidigare tog hela publiken med storm. Vilket inte är särskilt konstigt då han har flera år av turnerande i bagaget och har även vunnit flera fina priser.

Till exempelvis har bandet tagit emot en grammis för "Årets Dansband" hela två gången, 1989 och 2012. Nu stod han på allsång och ännu en gång visade upp sin djupa stämma som han själv säger att han har sitt beroende att tacka, nämligen rökningen.

Olle Jönsson vågar inte sluta med sitt beroende

I en tidigare intervju med Aftonbladet har Olle berättat om sitt beroende för rökning och hur det har påverkat honom, samtidigt är han inte särkilt besvärad över sin hälsa.

– Det går inte att sluta röka, jag klarar inte det, sa han då.

– Jag är väl lite dum i huvudet. Jag bryr mig inte så mycket, man får sina smällar.

Nu har stjärnan pratat med tidningen Hänt och bekräftar att han fortfarande röker och att det har varit en del i hans framgång.

– Jag skulle inte få för mig att sluta röka om rösten skulle försvinna. Jag vågar inte testa, säger han till Hänt.

Annons