Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Därför bröt Annika Jankell med Nyhetsmorgon – blev sviken av chefen

Annika Jankell var programledare i Nyhetsmorgon mellan 2006 och 2012.

Under flera år var Annika Jankell en av programledarna i Nyhetsmorgon. Men plötsligt syntes hon inte längre i tv-rutan på morgnarna. Nu berättar hon varför.

Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar
Slå på ljud

Tv-profilen och journalisten Annika Jankell var en av de stora profilerna i Nyhetsmorgon under sex års tid. Men sedan försvann hon plötsligt.

I podcasten "Tv-fabriken" med Fredrik Ralstrand öppnar hon nu upp sig om anledningen till varför hon bröt med det populära programmet.

– Jag tror jag blev lite ledsen om jag ska vara ärlig. Det har jag aldrig sagt förut, knappt till mig själv. Jag blev ledsen och lite så där: ”fuck you!”. Jag la ner min själ när jag var där, säger hon.

Ville inte hoppa in och "släcka bränder"

Det var mellan 2006 och 2012 som hon var anställd av TV4 för att pryda tv-rutan på morgnarna. Men Annika Jankell var inte fastanställd, hon var den "eviga vikarien".

LÄS MER: Thorsten Flincks sorgliga avslöjandet om barnbarnet

– Jag kände nog att hoppa in och släcka bränder som man gör som vikarie... jag gillar att ha långsiktighet. Jag är inte bara programledare, jag gillar att planera innehåll och ringa in gäster. Det är en del för mig när jag gör tv. Så när man alltid ska vara den eviga vikarien, när man inte har en framförhållning. Då kände jag, fasen.

Annika Jankell programledde Nyhetsmorgon i sex år, men valde sedan att lämna. Numera jobbar hon på Sveriges Radio.

Annika Jankells avhopp från TV4 – löften bröts

Men det var inte enbart vikarie-situationen som fick Jankell att lämna kanalen och Nyhetsmorgon. Dels så blev hon erbjuden ett annat jobb – ett eget program i Sveriges Radio. Men hon blev även sviken av chefen.

– Sen var jag lite sur för att jag hade blivit lovad lite grejer. I chefsbyten kan det bli så, man kan komma överens med en chef om att det här ska man göra, något som man kanske drömt om. Sen kommer en ny chef som vänder upp och ner på allt och ska göra på sitt sätt och ta in sina favvisar.

LÄS MER: Annika Jankell “Jag har varit både mamma och pappa”

Bland annat ska löftena ha handlat om att Jankell skulle få en fast morgon varje helg, men det löftet bröts, och vad mer TV4 inte höll vill hon inte gå in på.

Men trots att avslutet med Nyhetsmorgon inte blev som hon tänkt skulle hon ändå kunna tänka sig att gå tillbaka.