Thorsten Flincks sorgliga avslöjandet om barnbarnet

03 jan, 2021, 16:00 
thorsten flinck barnbarn
Thorsten Flinck.
Thorsten Flincks egna ord om att ha blivit morfar.
Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!
Här är Sveriges 5 rikaste!

För Thorsten Flinck var 2020 ett trassligt år även utöver pandemin, med bland annat en diskning från Melodifestivalen i bagaget kan man misstänka att han var rätt så redo att gå vidare nu när nyåret är här.

Det har lyckligtvis börjat på allra bästa sätt för multikonstnären, som inledde med vernissage av sina utställda akvareller på Södermalm i Stockholm, en samling konstverk som fått namnet ”Morfintomtar”. Aftonbladet var på plats och fick några ord med huvudpersonen själv, som förklarade titeln på utställningen. Han målade nämligen de flesta av bilderna under perioden då hans morfinmissbruk var som värst, nämligen under mitten av 00-talet.

Recept.se Nyhetsbrev

– I den vevan åkte jag och min dåvarande flickvän Eva Röse till nationalscenen i Bergen. De fyra sista dagarna skulle jag, mästaren, komma upp och svänga mitt trollspö över föreställningen. Jag satt vid regibordet med Eva, hon tittade medan jag satt och tittade ned hela tiden. Med en påtänds envishet ritade jag de här tomtarna om och om igen. Först omedvetet sedan medvetet.

Annons

Blivit morfar – har träffat barnbarnet

Nu har han lämnat det livet bakom sig, och även om inte allt klarats upp finns det många positiva element i hans vardag nu för tiden. Ett av dem är 30 år yngre kärleken Daniella Karlsson, 29, som var med på vernissagen och Thorsten presenterade henne för Aftonbladets reporter.

– Ja, min flickvän heter Daniella, är 29 år och har det otroligt ovanliga efternamnet Karlsson. Hon är här på vernissagen och vi har varit tillsammans i tre år. Hon har just avslutat sina studier och ska sedan fortsätta plugga. Hon jobbar också till och från med adhd-barn vilket är väldigt tufft, säger han.

Happy Jankell, Annika Jankell, Thorsten Flinck och Felice Jankell.

En annan stor livhändelse det senaste året är att han blivit morfar, då dottern Felice Jankell, 28, fått barn tillsammans med H&M-arvtagaren Nils Tham, 36. Någon nära relation till sitt barnbarn har han dock inte utvecklat.

Annons

– Jo, det känns jättebra. Det är väldigt roligt, men det är så konstigt. Det är märkligt med barnafödslar i sig. Jag har naturligtvis träffat mitt barnbarn, men inte mer än så.

Annons