Därför försvann Eva Funck från tv – hemliga krisen i privatlivet som ingen kände till

Eva Funck

Maja Suslin/TT
Eva Funck försvann plötsligt från tv. Nu har hon berättat om sanningen bakom beslutet.
Slå på ljud

Eva Funck blev Eva med hela svenska folket när hon slog följe med en viss snäll björn. Som Björnes eviga sidekick i Björnes magasin lärde hon miljontals barn att pyssla och dona.

Men Björnes magasin var inte riktigt samma hundraprocentiga njutning för Eva som för alla barnen. Hon kände sig placerad i ett fack, och hennes karriär i stort blev lidande.

Därför försvann Eva Funck från tv

Eva Funck

Eva Funck är en svensk tv-ikon.

Maja Suslin/TT

Detta har Eva berättat om i en ny intervju med tidningen Expressen.

– Jag kom inte vidare för jag var bara Björnes Eva. Jag var ingenting eget. Jag blev bara en dörrmatta som såg till att det var rent i huset, det var inte så att jag kunde utvecklas själv och få andra uppdrag, säger Eva till Expressen.

– Det gjorde att jag blev lite fast men jag är samtidigt otroligt tacksam för de där åren för det var också roligt. Det var väldigt kul att få lära känna en karaktär och jobba med den så länge, det gör ju att den växer och blir stark.

Nu var det längesen vi såg Eva i tv-rutan. Hon gjorde flera egna tv-program, som Evas sommarplåster och Evas funkarprogram, men fick slut på inspiration när hon fyllde 60. Hon hamnade i en livskris och kände sig osäker inför framtiden.

"Det gick så bra"

Men så kom ett oväntat intresse in i bilden. En ny karriär.

– Jag började ju med barnteater. Så då bokade jag in mig på en teater igen och sa till mig själv att ”det här datumet ska du ha premiär” och så var det bara att sätta sig ner och börja skriva. Det gick så bra och var så fruktansvärt roligt, säger Eva.

LÄS MER: Silvia och familjesjukdomen – planen med kungen: "Viktigt"

LÄS MER: Kungens okända ungdomskärlek – kunde ha blivit Sveriges drottning

LÄS MER: Hemliga spelet bakom kungaparets vaccinering

LÄS MER: Kungafamiljens värsta kris någonsin – spelet bakom avslöjas