Därför försvann Helge Skoog från tv – är mystiskt sjuk!

Helge Skoog dyker inte upp i tv längre.Här är den sorgliga sanningen bakom försvinnandet.

Helge Skoog är en av våra mest folkkära skådespelare. En ansikte och, icke att förglömma, en röst som väcker djupt liggande minnen till liv för flera generationer svenskar. Många av oss växte upp med hans tolkning av detektiven Ture Sventon. Andra kanske minns honom bäst som berättarrösten i TV4-succén Halvåtta hos mig.

Därför försvann Helge Skoog från tv

Helge Skoog är mystiskt sjuk.

Helge Skoog är mystiskt sjuk.

Men nu tar Helge inte skådespelaruppdrag längre. Det är den bistra sanningen som Svensk Dam blir varse när vi ringer upp 82-åringen.

– Jag jobbar inte längre. Jag har tackat nej till flera jobb, säger Helge.

Anledningen är den tråkigaste tänkbara. Helge är sjuk.

– Jag går en behandling just nu. Jag hasar mig fram här hemma som en gammal gubbe, trots att jag bara är 82. Men det är fint att höra att ni har saknat mig, säger Helge.

 

LÄS OCKSÅ: Victorias lyxköp – prislappen chockar: “Är ett hån!”

“Läkarna kan inte svara på det”

Helge känner av både fysiska och psykiska besvär och måste ha käpp för att gå. Men han kan inte ge något exakt besked om vad det är för sjukdom han lider av.

– För jag vet inte själv. Läkarna står frågande inför denna mystiska sjukdom. Jag har varit på undersökningar och de kan inte svara på det, säger Helge.

– Sedan har jag blivit vimsig i huvudet. Jag glömmer mycket. Då kan man inte stå på en scen.

Helge har nått och gått förbi den normala pensionsåldern, men hade hälsan funnits kvar, så hade han gärna jobbat vidare. Han älskar skådespeleriet, att få underhålla en publik.

– Stadsteatern ska ju fylla 60 nu också. Det hade jag gärna varit med och firat på något sätt. Men det går inte nu, säger Helge.

 

LÄS OCKSÅ: Daniels syster bröt tystnaden – dök plötsligt upp med Victoria