David Hellenius ärliga ord: Därför jobbar han inte ihop med Renée

01 apr, 2022, 06:00 
AvLinus Brännström

Tv-paret David Hellenius och Renée Nyberg kan ta ett nytt steg i relationen.
– Jag tror vi skulle komplettera varandra, säger Hellenius.

Annons

Det har gått 20 år sedan David Hellenius, 48, och Renée Nyberg, 55, träffades och blev ett par under inspelningarna av TV3-programmet Slussen 22.00 som de ledde tillsammans.

Programmet floppade totalt men kärleken bestod – 2006 fick paret sonen Leo och 2009 gifte de sig.

Men efter det inledande fiaskot med Slussen 22.00 har tv-paret valt att inte jobba tillsammans.

Till en början föll det sig naturligt då Renée Nyberg var kvar på TV3 samtidigt som David Hellenius blev en av Sveriges mest populära programledare på TV4.

Renée Nyberg och David Hellenius träffades när de gjorde tv tillsammans.

”Stänger inga dörrar”

2014 återvände dock Renée Nyberg till TV4, kanalen där hon en gång inledde sin framgångsrika karriär, och har sedan dess gjort program som Bytt är bytt, Renées brygga och Klassfesten.

Annons

Många trodde nog att hon och David Hellenius också skulle synas mer tillsammans i rutan när hon bytte kanal men så har det inte blivit – i alla fall inte ännu.

– Vi har bara gjort någon gala ihop. Men jag stänger inga dörrar där. Jag tycker att det hade varit kul att göra något, när vi hittar något som passar så vore det kul att göra något ihop, säger David Hellenius till Svensk Damtidning.

David Hellenius vill gärna jobba med Renée Nyberg igen.

”Gäller att hitta rätt”

Han och Renée Nyberg vill dock inte leda någon programserie tillsammans bara för sakens skull – det måste vara ett program som de känner passar dem.

– Då vore det kul. Jag tror att vi skulle vara bra och komplettera varandra. Det gäller bara att hitta rätt så att man inte gör det bara för att man ska göra det. Men det vore kul att hitta något som passar, absolut, säger David Hellenius.

Annons

Just nu är han aktuell med den andra säsongen av TV4-succén Masked singer.

– Det är ett väldigt roligt program att göra, måste jag säga. Jag har gjort många olika program men det här är ju helt galet. Det är väldigt kul att det har tagits emot så väl, säger David Hellenius.

Annons