Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför lämnade Doktor Mikael TV4 – oväntade piken mot ersättaren

12 sep, 2022, 14:30 
Mikael Soldoktorn Sandström och Marcus Olausson

Så tycker Mikael Sandström om ersättaren Marcus Olausson i TV4.

Annons
6 saker du inte visste om Mikael "Soldoktorn" Sandström!Brand logo
6 saker du inte visste om Mikael "Soldoktorn" Sandström!

Vi är vana att se honom i tv-rutan och ge tips, tricks och kunskap kring den mänskliga hälsan. Mikael ”Soldoktorn” Sandström har under åren i TV4 blivit Sveriges mest folkkära tv-läkare.

I somras tog han det välbehövliga beslutet att ta lite ledigt från det prestigefyllda tv-uppdraget. Tiden skulle han delvis ägna åt att på sin bok, som är ett resultat av en inställd stand up-show.

– Den handlar om medicinska specialfall. Några roliga, några spännande, några sorgliga, donationer och liv som jag ångrar att jag räddade. Det kan man faktiskt göra, sa Mikael Sandström till Hänt.

Mikael Soldoktorn Sandström
Mikael Soldoktorn Sandström.

Soldoktorns pik: ”Jag har en erfarenhet”

I tv-rutan fick tittarna i stället stifta bekantskap med en ny läkare. Doktor Marcus Olausson fick epitet ”sommardoktorn” och under sommaren har det blivit många sändningar för den nya tv-läkaren.

Annons

Mikael Sandström har haft stenkoll på ersättaren, trots att han varit upptagen med sin bok, och tycker att det Marcus säger är relevant – men att han inte har i närheten av samma erfarenhet.

– Alltså grejen är ju att när jag började så fanns det ingen att fråga och sådär. Men sedan så var och en får ju finna sin form liksom. Han kan ju inte göra på mitt sätt. Men sedan så är det klart, eftersom jag hållit på i över 11 år, att jag har en erfarenhet, säger Mikael till Hänt.

Mikael Sandström om att lämna TV4

Marcus Olausson verkar dock inte behöva någon hjälp. Mikael Sandström säger att ersättaren inte hört av sig för att få tips och råd. Inte heller har de träffat varandra.

Oavsett vad så tycker Soldoktorn att det är skönt att få ett litet avbrott från tv-rutan och fokusera på annat. Han tycker även att ersättaren skött uppdraget helt okej.

– Allt han säger är ju adekvat… Så det finns ju inga medicinska fel på något vis. Jag tycker det är rätt skönt, man måste ha lite avbrott. Det blir ju många av de här sommaråkommorna som kommer tillbaka med maneter och skrubbsår och allergier och sådär.

Marcus Olausson
Ersättaren Marcus Olausson bidrar med sin kunskap i TV4.

Foto: TT/TV4

Annons