Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför lämnar Tareq Taylor Trädgårdstider efter 15 år – beslutet med Sofia Ståhl

23 apr, 2023, 08:00 

Nu kommer det fram. Därför har Tareq Taylor valt att lämna SVT-programmet Trädgårdstider.

Annons

Allt gott har ett slut, även om det är bitterljuvt. Denna gång är det stjärnkocken Tareq Taylors drygt femton år i Trädgårdstider som nått vägs ände, meddelade SVT under fredagen.

Det här är anledningen bakom beslutet.

Här bryter Pernilla Månsson Colt ihop efter orden i tvBrand logo
Här bryter Pernilla Månsson Colt ihop efter orden i tv

Han ersätter Tareq Taylor i Trädgårdstider

I ett pressmeddelande berättade kanalen om Tareqs avhopp, något som skarpsynta följare redan anat. När Pernilla Månsson Colt lade upp en bild från inspelningarna som just nu pågår, saknades nämligen Tareq Taylor.

Och visst stämde misstankarna.

– Det här året så måste jag tyvärr på grund av logistiska skäl meddela att jag inte kommer att vara med i Trädgårdstider nästa år, skriver Tareq Taylor på Instagram.

Istället ersätts han av en dansk kock, Adam Aamann. Likt Tareq är han en riktig stjärna i hemlandet, driver restauranger och lagar mat i programmet Matmagasinet.

Annons

– Det känns jättespännande att få in Adam i vårt gäng. Han lagar fantastisk mat och är otroligt intresserad av att odla så det känns som han kommer att passa in till hundra procent. Han har dessutom humor vilket är viktigt i vårt program, säger Pernilla Månsson Colt om kollegans ersättare.

John Taylor, Pernilla Månsson Colt, Tareq Taylor och Malin Persson.
John Taylor, Pernilla Månsson Colt, Tareq Taylor och Malin Persson.

Därför lämnar Tareq Taylor Trädgårdstider efter alla år

Men varför lämnar han då? Precis som Tareq skrev i sitt inlägg är det logistiken som brister. Han utvecklar på Instagram:

– Vi har helt enkelt inte lyckats att få ihop det på grund av det långa pendlingsavstånden mellan Stockholm och Eslöv. Det har inte varit ett lätt beslut för någon av oss, men efter många olika försök med att hitta tider och dagar så stod det klart att det var så här det fick bli.

Tareq ska alltså lämna Malmö, för att bli sambo med flickvännen Sofia Ståhl. Både Sofia och Tareq har lagt sina små pärlor till lägenheter till försäljning för att ta sig ann livet tillsammans. Men vart flyttlasset går, det återstår att se.

– Vi väntar lite med att berätta exakt vart det blir, så vi håller lite på den, säger Sofia till Expressen.

Foto: TT

Annons