Därför saknas Karin Laserow i ”Bytt är bytt”

Därför saknas Karin Laserow i ”Bytt är bytt”

Tv-profilen Karin Laserow lyser med sin frånvaro i programmet "Bytt är bytt". I stället syns den nya antikexperten Li Pamp bredvid Renée Nyberg.
Vi vet mer!
Här är Li Pamp – ny antikexpert i ”Bytt är bytt”!
Slå på ljud

Karin Laserow, 70, är parhästen bredvid programledaren Renée Nyberg, 54, i Bytt är bytt. Sedan starten av TV4:s succéprogram har antikexperten bjudit på intressanta historier och lärt oss massor om antika och högt värderade föremål. Och såklart har duon lockat till många skratt!

I det allra första avsnittet av programmet var Karin Laserow nära att slå sönder en cello, som var värd 500 000 kronor. Snacka om att hon fick en svettig start – men vilken entré hon gjorde i tv!

Till mångas besvikelse saknas dock den färgstarka profilen i tv-rutan i år och många undrar nu var hon tagit vägen. I stället får vi stifta bekantskap med den nya antikexperten Li Pamp, 48.

LÄS MER: Renée Nyberg om sina hemliga möten med prinsessan Sofia

Det här är Li Pamp – ny antikexpert i TV4

Li Pamp har skånsk härkomst och började sin bana i antikvitetsvärlden i 20-årsåldern. Hon behövde ett extraknäck och gick då in på ett konsthus i Malmö. Det var kärlek vid första ögonkastet! Hon föll pladask för den antika världen och började jobba extra på helgerna.

Li Pamp är ny antikexpert i ”Bytt är bytt”. Hon har medverkat i flera program, bland annat ”Antikrundan” och ”Antikmagasinet”.

Du kanske rentav känner igen henne sedan tidigare? I så fall är du inte alls ute och cyklar! Li Pamp har nämligen varit med i flera olika tv-program genom åren. Hon debuterade i Antikdeckarna på TV4 Plus 2008, hon var programledare för Antikmagasinet och har medverkat som expert i Antikrundan och Go’kväll i SVT och i flera radioprogram. Dessutom har hon jobbat på Bukowskis, Stockholms Auktionsverk och i antikhandeln.

– Li är ett fullblodsproffs med decennier av erfarenhet från antikvärlden, det märks att hon brinner för både dyrgripar och loppisfynd och jag tror att tittarna kommer att falla pladask för hennes engagemang, säger Johan Janrell, exekutiv producent TV4 i ett pressmeddelande.

Var är Karin Laserow?

Så, var är då Karin Laserow? TV4 har tvingats tänka om helt inför den kommande säsongen i och med coronapandemin som påverkar flera tv-produktioner. Bytt är bytt har till exempel ingen publik på plats i studion – och ingen Laserow i rutan.

LÄS MER: Reneée Nyberg går emot hovet – duar prinsessan Sofia

Karin Laserow saknas i tv-rutan i nya säsongen av ”Bytt är bytt”.

Förklaringen kring hennes frånvaro kommunicerades ut av TV4 i somras och grundar sig i pandemin och de restriktioner som råder. Karin Laserow har kommenterat sin frånvaro i den nya säsongen av succéprogrammet så här, i ett pressmeddelande:

– På grund av väl kända omständigheter runt covid-19 så kunde jag inte medverka som vanligt i årets säsong. Självklart är det tråkigt och inte utan saknad. Våra inspelningar är alltid enormt roliga, de föremål jag får möjlighet att ge liv och de reaktioner som kommer från alla tittare är helt underbara, säger hon och fortsätter:

– Men, vi måste alla ta vårt ansvar och hantera pandemisituationen på bästa sätt, så från mitt Sommarskåne vill jag bara önska Renée och hela teamet bakom ’Bytt är bytt’ en fantastiskt framgångsrik höst.

Johan Janrell kommenterar hennes frånvaro i samma pressmeddelande.

– Karin Laserow är en stjärna och det är mycket tack vare henne som ’Bytt är bytt’ älskas av så många. Givet den pågående pandemin har vi tvingats tänka om kring årets inspelningar och vi är glada över att ändå kunna erbjuda tittarna en ny, härlig säsong av ’Bytt är bytt’ i höst.

Foto: TT, TV4