Därför svälte Lisa Ajax sig själv
– utreds efter stora problemen

12 feb, 2022, 09:19 
https://image.svenskdam.se/larsa2.jpg.jpg?imageId=7273048&x=28.571428571429&y=9.3632958801498&cropw=60.606060606061&croph=52.238805970149&width=1318&height=1318
Lars Johansson
Lisa Ajax tävlar med Niello i Melodifestivalen. Nyligen kollapsade hennes kropp och hon fick stora magproblem. Nu väntar läkarutredning.
När Lisa Ajax ställer sig på Melodifestivalens scen gör hon det efter en mardrömsupplevelse.
Hon har tappat mycket i vikt och fått så svåra magproblem att de måste uredas.
– Min kropp sa nej. Den mådde skitdåligt
Annons
8 fantastiska outfits vi minns från Melodifestivalen
8 fantastiska outfits vi minns från Melodifestivalen

Lisa Ajax är bara 23 år gammal. Men trots det är det massvis med Melodifestivalen-rutin som ställer upp i tävlingen tillsammans med elektrorapparen Niello. Bidragets namn: "Tror du att jag bryr mig"

Det här blir nämligen fjärde gången sångerskan prövar sina vingar i schlagern. Vid samtliga tre tidigare tillfällen har det blivit final, om än två gånger via Andra chansen.

När det nu är dags för ytterligare en fight med Sveriges artistelit kunde dock förutsättningarna varit bättre.

Lisa Ajax har haft problem.

Stora problem.

– När jag kom hem kunde jag knappt äta någonting. Som min första måltid när jag kom hem önskade jag fläskfilé, potatis och bea. Jag kunde äta tre tuggor och sen var jag helt förstörd, berättar Lisa Ajax för Aftonbladet.

Lisa Ajax fick en tuff upplevelse under inspelningen av The Island.

”Min kropp sa nej”

Hennes medverkan i ”The Island”, där åtta svenska kändisar ska överleva två veckor på en öde ö i Stilla havet utan mat, vatten och tak över huvudet, fick nämligen katastrofala följder.

Annons

Bristen på föda slog helt ut Lisa Ajax mage. Sångerskan rasade i vikt. Problemen blev så allvarliga att hon kontaktat läkare och ska genomgå en utredning.

– Min kropp sa nej. Den mådde skitdåligt. Nej, det var inte kul och det kanske folk fattar när de ser programmet.

Privat är Lisa Ajax är tillsammans med tre år äldre artistkollegan Max Huss, som går under artistnamnet "Klockrent!". De träffades i september 2020, och känslorna började spira i oktober samma år.

– Han håller också på med musik, och vi träffades i studion. Och sedan byggdes det på därifrån, sa hon då.

– Han är den absolut finaste killen jag har träffat i hela mitt liv. Det finns mycket fint att säga om honom.

Lisa Ajaxs ord om kärleken

Annat var det förra gången Lisa Ajax medverkade i Melodifestivalen, 2019. Då ställde hon upp med "Torn" som handlade om en egenupplevd hjärtekross. För Hänt berättade hon då:

– Jag söker bara någon som kan finnas där. Jag vill ha någon där man är som ett team men ändå få leva sina egna liv. Med tanke på det livet som jag har så behöver man verkligen någon som förstår och accepterar att man är borta ganska mycket, säger Lisa och fortsätter:

Annons

– Men sen det här vanliga, en snäll kille som är rolig. Men jag tror att jag vet nog när jag träffar människan vad jag vill ha. Jag är inte så kräsen. Jag tror mycket bara handlar om kärlek och att man respekterar och accepterar den andra människan för den som den är.

Nu tävlar hon i Melodifestivalen tillsammans med Niello.

Kuriosa.

En fråga som ständigt kommer upp är hur lång Lisa Ajax, som vann "Idol" 2014, egentligen är. Svaret: 152 centimeter. Så nu slipper ni undra kära läsare.

Niello då?

Han är en hiphopartist och rappare som slog igenom redan år 2013. Låten han släppte då heter "Legenden" och blev en sommarplåga. Egentligen heter han Niklas Grahn Linroth, är 34 år och kommer från Malmö. Niello har tidigare samarbetat med bland andra Danny Saucedo och Robin Stjernberg.

Annons

Vad betyder då egentligen artistnamnet?

Det är från början en metod för dekorering av mindre silverföremål. Den består av att graverade linjer och punsade ytor fylls med en svart färgmassa, vanligen sammansatt av en blandning av koppar, silver, bly, borax. och svavel. Tekniken har använts inom egyptisk, grekisk och romersk guldsmedskonst.

Annons