Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

John Lundviks beslut i relationen med okända sambon: ”Gjort allt i fel ordning”

12 feb, 2022, 05:00 
AvAnna von Koch
John Lundvik Melodifestivalen 2022
Han skrev texten till Daniel och Victorias kärlekssång 2010.
Nu hyllar John Lundvik själv kärleken till sambon Jotta i låten Änglavakt.
Annons
5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom årenBrand logo
5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom åren

Minns ni den romantiska låten When you tell the world you’re mine, som Björn Skifs, 74, och Agnes Carlsson, 33, framförde på kronprinsessan Victorias, 44, och prins Daniels, 48, bröllop? Det gör i alla fall artisten och låtskrivaren John Lundvik, 39, som tillsammans med Jörgen Elofsson, 59, var den som skrev texten.

– Det var som att nypa sig själv i armen och en nästan overklig upplevelse att jag plötsligt skrev svensk historia. Jag hade inte sagt något till mina föräldrar utan de fick en chock när låten dök upp med mitt namn under, säger John till Svensk Damtidning.

John Lundvik tävlar i Melodifestivalen 2022 – hyllar sambon Jotta

John har sedan uppträtt för kungafamiljen vid flertalet tillfällen och fått tillfälle att krama om både Victoria och Daniel, som tackat honom så hjärtligt. Det här var något av startskottet för Johns karriär. Han har sedan dess bland annat kommit trea i Melodifestivalen 2018 med låten My turn och vunnit samma tävling året därpå med låten Too late for love.

Annons

”Det måste man bara acceptera”

Nu kliver John Lundvik upp på Melodifestivalscenen för tredje gången och framför låten Änglavakt.

– Det känns jätteroligt, men samtidigt går min resa inte att toppa och det måste man bara acceptera.

John Lundvik är tillbaka i Melodifestivalen. –

John känns lugn i det. Det viktigaste för honom är inte att vinna utan han tycker bara det är fantastiskt att få gå upp på scen och möta publiken igen.

– Det är en euforisk känsla och något som jag älskar att göra.

Han ser det också som en ny rolig utmaning att för första gången framföra en låt på svenska, något han kommer göra mer i framtiden.

Lundvik om familjen: ”Mitt ankare”

Änglavakt handlar om känslan av att vart man än är i världen, så finns det alltid någon där för en. För Johns del är det sambon Jotta Martidou, 32, och barnen Naomi, 6, Michael, 4, och Zoey, 1, som betyder mest.

Annons

– Det är familjen som gör att jag håller fötterna på jorden. De är mitt ankare och mitt allt.

Ja, för John är familjen verkligen störst och musiken sekundär. Och trots de många framgångarna som låtskrivare och artist, så ser han sig inte som någon stjärna.

– Nej. Hur stora saker jag än vinner så kommer jag ändå behöva byta blöjor, eller få skäll över att mjölken är slut. Den kontrasten har gjort mig till den jag är.

John Lundvik med sambon Jotta Martidou och barnen Michael och Naomi.

John och Jotta är inne på sitt elfte år tillsammans. De träffades på en hemmafest hos en gemensam kompis. De började prata och slutade inte när alla andra gick hem utan satt kvar på balkongen i nattmörkret med varsitt duntäcke över sig.

– Jag gjorde det klassiska och frågade om jag fick hennes nummer. Hon sa först nej, men sms:ade två dagar senare. Sedan kom en tandborste hem till min lägenhet på Lidingö, en resväska och så barn … skrattar John.

Annons

Lundviks bröllopsbesked: ”Gjort allt i fel ordning”

För en tid sedan flyttade paret till ett nyrenoverat 60-talshus på Lidingö. John kallar den tre våningar höga villan med trädgård och ett poolområde för sitt drömboende. Nu fattas bara bröllop.

– Det är klart att jag är sugen på att gifta mig och hon också. Men vi har gjort allt i fel ordning i vår relation, så det får bli så fort tid och tillfälle ges. Jag är dock ingen kyrk-kille, utan jag vill göra det på det sätt som symboliserar oss. Vad det är kan jag inte riktigt sätta fingret på.

Medan John arbetar mycket kvällar och helger är Jotta i it-branschen och arbetar dagtid. Det gör att de kan hjälpas åt mycket där hemma. John hämtar och lämnar oftast på förskola och skola och tycker det är viktigt att vara en närvarande pappa.

– Jag vill kunna vara med på träningar och på skolavslutningar. Det är så jag har vuxit upp.

John Lundvik och sambon Jotta träffades på en hemmafest, där de inte kunde sluta prata med varandra.

Vet var sin biologiska mamma bor

Johns föräldrar Johan och Jane bodde och arbetade i London när han föddes. De adopterade honom när han var fem dagar gammal. Hans biologiska mamma var en 16-årig flicka från Kuwait. Sin biologiska pappa vet han inget om. Idag vet John var hans biologiska mamma bor, men han har i dagsläget inget intresse av att söka upp henne.

Annons

– Eftersom jag fick mina föräldrar så tidigt finns det bara en mamma och pappa i mitt liv. Jag tror det hade varit annorlunda om jag varit äldre. Jag har några vänner som blev adopterade när de var mellan fem och sju år. Jag kan bara tänka på min dotter som är sex – och att släppa henne till en annan familj finns ju inte på kartan.

När John var sex år flyttade familjen från London till Växjö. John beskriver sina föräldrar i varma ordalag.

– De har gett mig det rum och den utveckling som ett barn och en ungdom behöver, alltid stöttat mina val och sagt att det inte finns några gränser för vad jag kan bli. ”Vill jag till månen, kan jag åka till månen”. Det försöker jag ge mina barn, gränslösa tankar om vilka de kan bli.

Född: 27 januari 1983 i London.

Bor: I ett nyrenoverat 60-talshus på Lidingö.

Familj: Sambon Jotta Martido, 32, och barnen Naomi, 6, och Michael, 4, Zoey, 1.

Aktuell: Med låten Änglavakt i Melodifestivalen.

Annons

Gör: Artist och låtskrivare.

Läser just nu: Mest barnböcker, såsom Elefanten som så gärna ville somna.

Livsmotto: Lev livet med gasen i botten.

Annons