Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Detta gör Sasha och Malia Obama idag & så ser de ut

31 jan, 2020, 15:00 
AvRed Aktionen
Malia och Sasha Obama var tio och sju år gamla när deras pappa Barack Obama blev president i USA. Mycket har hänt sedan familjen lämnade Vita huset. Här är allt om systrarnas liv idag – och så här ser de ut!
Annons

När Barack Obama blev president i USA 2008 såg en hel värld honom och hans familj fira segern ihop. Döttrarna Malia och Natasha ”Sasha” var då två små barn. Mellan sina föräldrar klev de upp på scenen, hand i hand, och vinkade glatt till folkmassorna.

Familjen Obama står på en scen och vinkar till folkmassorna som viftar med amerikanska flaggor
Familjen Obama firar segern i presidentvalet i USA.

Michelle och Barack Obama om döttrarnas tid i Vita huset

Med sina sju år blev Sasha bland de yngsta som någonsin hade bott i Vita huset. Under de följande åren blev de två systrarna ständigt bevakade och de hade alltid livvakter runt omkring sig. När deras mamma Michelle Obama släppte sin bok Becoming 2018 avslöjade hon för första gången hur döttrarna hade haft det under sin uppväxt.

Till exempel berättade hon att både Sasha och Malia hade hushållssysslor de var ansvariga för, trots att det alltid fanns gott om personal i Vita huset som skulle ta hand om allting åt presidentfamiljen.

Michelle, Malia, Barack och Sasha Obama. sitter i en soffa finklädda och ler.
Den här bilden är från 2011 och familjen hade då hunnit att bo i Vita huset i två år. Från vänster: Michelle, Malia, Barack och Sasha.

Döttrarna avskydde att ha säkerhetsvakter med sig överallt, men förstod ändå att det var tvungna att ha det. Även Barack Obama berättade i en intervju med ABC hur jobbigt döttrarna tyckte att det var med alla vakter överallt.

Annons

– Du kan ju tänka dig, att var tonåring och ha en grupp människor med mikrofoner och vapen som alltid följer efter dig, det tog på dem. Men de hanterade det med värdighet och jag ger Michelle all heder för hur duktiga de var, sa han.

Barack Obamas döttrar har vuxit upp

Intervjun gjordes ett år efter att hela familjen hade lämnat Vita huset. De hade då i åtta års tid varit ständigt omskrivna och bevakade av en hel värld. Barack Obama berättade hur hans döttrar hade utvecklats som personer i då snart vuxen ålder.

– De är söta, snälla, roliga, smarta, respektfulla människor och de behandlar alla med respekt. Du vet, vi mår ganska bra när de är på besök hos andra människor och när föräldrarna säger ”åh, du vet Malia, hon är bara så rar”,  eller ”Sasha hjälpte till att fixa disken. Vad är det det du gör?” sa han.

Michelle, Malia, Barack och Sasha Obama. står i trädgården i färgglada kläder och med två hundar framför sig
Här har döttrarna hunnit bli ännu större och året är 2015. Malia i blå klänning är 17 år och Sasha i gult och orange är 14 år.

Rory Farquharson är Malia Obamas pojkvän

Idag studerar båda döttrarna – Malia på Harvard University och Natasha på University of Michigan. Malia, idag 21 år gammal, har varit hemlighetsfull med exakt vad det är för ämne hon studerar. Många tror att hon går i sina föräldrars fotspår och pluggar juridik, men det finns även teorier om att hon studerar någon form av media.

Annons

Enligt Page six har Malia synts till under inspelningarna av tv-serien Girls och dessutom varit på flera olika filmfestivaler runt om i världen. Hon gjorde sin praktik på The Weinstein Company bara några månader innan skandalerna kring metoo uppdagades och företaget lades ner.

Det var på Harvard som Malia Obama träffade sin nuvarande pojkvän Rory Farquharson. Enligt Daily mail har de varit att par i flera år nu och är jämngamla med varandra. Han kommer från en familj i London som enligt tidningen ska ha en förmögenhet på flera miljarder.

Rory Farquharson står i kostym och slips
Rory Farquharson kommer från en rik familj i Storbritannien.

Paret har aldrig bekräftat relationen men de har flera gånger de senaste åren synts kyssa varandra och fångas ofta på bild ihop.

Sasha Obama

Sasha Obama är idag 18 år och har även hon börjat på universitetet. Inte heller vad hon studerar är känt, men hon ska enligt uppgifter leva ett väldigt vanligt studentliv. Innan hon började studera jobbade hon extra på en restaurang i Massachusetts, USA, skriver TMZ. Där serverade hon gästerna och torkade bord, precis som alla andra som jobbade där.

Michelle, Barack, Malia och Sasha Obama står uppradade för foto och håller om varandra.
Så här ser familjen och döttrarna Obama ut idag. Sasha i svart mellan sina föräldrar och Malia i ljuslila längst till höger.

Foto: TT, Instagram.

Annons