Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Detaljen i På spåret-finalen tittarna missade – här avslöjas deltagaren

18 feb, 2023, 18:30 
Vinnarna av På spåret är korade – men nu kommer en detalj om sändningen fram.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Efter en rafflande säsong har året vinnare av På spåret korats: Marie Agerhäll och Fritte Fritzson kammade hem segern med deras kloka hjärnor! Därmed tog de över stafettpinnen från fjolårets vinnare Cecilia Düringer och Jonatan Unge.

Nu uppmärksammas en detalj i tävlingen av tittare och tv-kritiker. Det hela gäller en fråga av musikalisk karaktär...

Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”Brand logo
Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”

På spåret-stjärnans framtidsbesked om programmet: "Aldrig"

Det var nog många som trodde att förra årets vinnare skulle kamma hem trofén igen nu när de kommit till final. Till och Marie Agerhäll blev tagen på sängen av succén.

— Jag är jätteförvånad, sa hon till TT om vinsten.

Om duon kommer tillbaka nästa säsong för att försvara titeln lämnar hon inget klart svar om, men visst verkar det inte omöjligt.

Annons

Man kan inte riktigt säga samma sak om silvermedaljören Jonatan Unge. När han får samma fråga tvivlar han inte en sekund – han kommer aldrig mer vara med i På spåret. Ja, trots att tagit sig till final två raka år i rad, verkar han nu fått sin beskärda del av tågresor.

Frågan i På spåret-finalen väcker uppmärksamhet

Finalen slutade med poängen 46-37, och det var alltså inte frågan om någon turlig vinst. Marie och Fritte var helt enkelt lite vassare. Men kanske hade de också lite tur, i alla fall när det gäller en fråga.

Under en musikfråga eftersökte Luuk och Lindström nämligen en svensk musiker, Hugo Alvén. Den satte Marie Agerhäll utan att fundera, imponerande nog. Men det finns en detalj som många tittare säkerligen missade, som nu uppmärksammas både av tittare i SVT:s kommentarsfält och Aftonbladets kritiker Jan-Olov Andersson.

Annons

"Att Marie Agerhäll kunde Hugo Alfvén på första musikfrågan var ju inte så konstigt, hans ”Roslagsvår” var vinjettmelodi till hennes tv-serie ”Dips”." Skriver Andersson i Aftonbladet.

"Undra hur redaktionen tänkte när de hade Dips intromusik i en av musikfrågorna." Skriver en tittare till SVT.

Marie och maken Jesper Rönndahl ligger bakom humorserien Dips som sänds på SVT, och visst står Hugo Alfvén för intromusiken till den. Men om det kan kallas för en regelrätt fördel som tittaren menar, går att diskutera.

Marie Agerhäll och Fritte Fritzon i På spåret
Marie och Fritte kan numera titulera sig På spåret-vinnare.

Foto. TT/SVT

Annons