Doktor Mikaels mentala kamp – bortförd från Lotta

Doktor Mikaels mentala kamp – bortförd från Lotta

Mikael ”Soldoktorn” Sandström kastades i vattnet och tvingades simma i land till en öde ö.
I flera veckor var han ifrån stora kärleken Lotta Engberg – nu avslöjar han sin inre kamp efter beslutet.

”The island Sverige” – se trailern här!
0:45

Efter reklamen: ”The island Sverige” – se trailern här!

(0:45)

Slå på ljud

Nyheten om att Nyhetsmorgon-profilen Mikael Sandström och den folkkära artisten och programledaren Lotta Engberg hade inlett en relation slog ner som en riktig kärleksbomb.

För snart ett år sedan blev paret dessutom sambos i en härlig villa strax utanför Göteborg och sedan dess tycks kärleken blomstra.

– Framförallt har vi väldigt roligt!, sa Lotta tidigare i Nyhetsmorgon.

Men relationen sattes på ett tufft prov när Mikael Sandström förra året valde att tacka ja till att medverka i The Island på Discovery +.

I programmet bor ett gäng kändisar på en öde i Stilla havet där de helt utan hjälp ska överleva i två veckor. All mat, all vatten och allt tak över huvudet måste de själva ordna.

– Jag har ju varit med i Robinson 2003 och det var väl någon dag det var lite knivigt där. Det här var ju helt väsenskilt. Det var tropiska stormar och det var myggor till förbannelse. Vi visste inte vart vi skulle, visste inte vad som var farligt och hade inget vatten, berättar Sandström för Svensk Damtidning inför torsdagens premiäravsnitt.

Här tvingas de medverkande hoppa av båten.

Discovery +

Kändisarnas slängdes av båt i havet

Faktum var att kändisarna, där även profiler som Maria Montazami, Liza Ajax, Thomas Wassberg och Alexandra Zazzi medverkar, inte ens visste vilken ö de befann sig på.

– Vi blev ju avslängda och simmade in i en vik och sen sa man: ”det finns en strand, ni ska leta upp den”. Vi visste ju inte ifall ön var flera mil lång eller hur den såg ut. Det var oerhört osäkra uppgifter om vad man skulle göra och vart vi var någonstans. De hade ju avsiktligt kört långt för att man skulle tappa orienteringen, säger Mikael Sandström.

Mikael Sandström var ifrån Lotta Engberg i flera veckor.

JOHANSSON THOMAS/Aftonbladet

Doktor Mikaels mentala kamp

Och mitt all ovisshet och förvirring på den mystiska ön var också avståndet hem till Lotta i Sverige längre än någonsin förut.

– Jag visste ju vad jag gav mig in på tidsmässigt. Så det tycker jag väl var hanterbart.

I den utsatta situationen blev tankarna på kärleken till ett mentalt knep att ta till.

– Om man är tillsammans med någon så har man ju det som en mental plats. En mental oas att gå till när man är ensam och att ha på natten att tänka på. Och det är bra för psyket.

LÄS MER: Klippet på Soldoktorn skapar skandal: "Bestört och besviken"

LÄS MER: Soldoktorns hemlighet avslöjad – det hände i början av relationen