Doktor Mikael erkänner problemet i relationen – pågått i ett år: "Lite dystert"

Mikael Soldoktorn Sandström och Lotta Engberg

Det blev inget gemensamt midsommarfirande för paret.

6 saker du inte visste om Mikael "Soldoktorn" Sandström!
0:40

Efter reklamen: 6 saker du inte visste om Mikael "Soldoktorn" Sandström!

(0:40)

Slå på ljud

Midsommar brukar innebära blomkransar, sill, och ett rejält firande med släkt och vänner många svenskar. En av dem är Mikael "Soldoktorn" Sandström, 64.

På midsommarafton samlades hela familjen med barn, barnbarn och husdjur på lantstället utanför Tjörn för att fira enligt tradition. Men en viktig person lös med sin frånvaro. Nämligen sambon, Lotta Engberg, 59.

Nu avslöjar "Soldoktorn" varför paret inte firade midsommar tillsammans.

Mikael "Soldoktorn" Sandströms midsommartraditioner

I en intervju med Expressen berättar Mikael Sandström om hur han brukar fira midsommar – och det är ett riktigt traditionsenligt firande.

– Det blir frukost, och så blir det ingen lunch. Sen blir det lunchmiddag. Sen blir det dans runt midsommarstången, det är riktigt traditionellt. Det finns en liten äng på ön där man sammanstrålar med dans, säger han i intervjun.

Visst låter det härligt? Men Lotta Engberg missade alltså tyvärr det idylliska firandet.

Lotta Engberg var kvar i Göteborg på midsommar

Det är knappast en nyhet att Lotta Engberg brukar ha ett fullspäckat sommarschema. Hon brukar ha fullt upp med att leda Lotta på Liseberg i TV4, något hon gör även den här sommaren.

Det var dock ett annat uppdrag som höll Lotta upptagen. Hon var nämligen kvar i Göteborg och jobbade med midsommarbingon i TV4 tillsammans med kollegan Stefan Odelberg, 47, för andra året i rad.

Något Mikael "Soldoktorn" Sandström var lite nedstämd över.

– Hon kommer på midsommardagen i stället, men det är lite tråkigt. Men det är som det är, vi får köra de traditioner som finns i min familj. Hon blir ensam hemma, lite dystert, har han sagt till Expressen.

Mikael "Soldoktorn" Sandström och Lotta Engbergs sommarplaner

Det är inte bara Lotta som jobbar i sommar. Mikael skriver en bok om "väldigt spektakulära medicinska händelser" och han berättar i intervjun att han just nu håller på med redigeringsarbetet.

Men paret har också lite ledighet att se fram emot. Bland annat kommer Mikael att sitta i publiken på Liseberg och stötta kärleken och han passar även på att hylla hennes allsångsinsatser.

– Jag tycker hon är överlägset bäst. Jag kanske är partisk, säger han.

När även Lotta får lite ledigt så blir det förhoppningsvis en utlandsresa där de får koppla av tillsammans.

En hektisk sommar! Vi hoppas att paret hade en mysig midsommardag och får en härlig semester längre fram.

Tuffa midsommarutmaningen för Lotta Engberg och Soldoktorn

Foto: TT