Doktor Mikael och Lotta Engberg – sanningen om relationen

Doktor Mikael Sandströms relation med Lotta Engberg – sanningen bakom

Kärleksparet Mikael "Soldoktorn" Sandström och Lotta Engberg har hunnit med en hel del under sin relation. Nu berättar de sanningen om relationen.

Förra sommaren fick Sverige ett nytt kändispar - Mikael "Soldoktorn" Sandström och Lotta Engberg. Då gick det nykära paret ut och bekräftade i media att de hade en romans och sedan dess har parets kärlek bara vuxit. Nyligen köpte de även ett gemensamt hus i Göteborgstrakten.

– Hon har ju sålt sitt hus och jag håller på med mitt och ska sälja det... och flytta till Göteborg. Ja, vi har faktiskt köpt ett hus, avslöjade Mikael för Expressen i mitten av februari i år.

Medverkade i Tillsammans med Strömstedts

Tidigare i år medverkade de även i den nya säsongen av Tillsammans med Strömstedts, där vi fick veta ännu mer om relationen. Paret hade då varit tillsammans i fem månader, och i avsnittet var paret väldigt kärleksfulla mot varandra och gav varandra kramar och kärvänliga blickar.

LÄS MER: Doktor Mikael varnas efter orden om Lotta Engberg i tv

Men Mikael sade också någonting som förvånade – nämligen att han inte älskar Lotta, ännu.

– Hon är förälskad, detta är inte kärlek. Jag älskar dig, nästan kan jag säga. För det gör jag inte än, för det är för tidigt.

Han fortsatte med att förklara fenomenet förälskelse ut ett medicinskt perspektiv.

– För människor brukar det gå över efter tolv till arton månader. Lotta ligger ett halvår före. Jag är en slow starter och tveksam.

Mikael förklarade sig också ytterligare:

– Jag har av lite olika anledningar i många år trott att de bästa i livet ligger bakom mig. Jag har vart övertygad, jag har varit singel i tretton år och tänkt ”fine det bästa i livet är borta men de behöver inte va dåligt för det”.

– Så har jag i tio år bott i en stor villa och funnit mig så och sen nu kanske det inte är så, säger han och kramar Lotta.

Berättade om smset som fick honom på fall

Lotta i sin tur berättade vad som stod i det meddelande som till slut fick Mikael på fall.

– Jag satt länge och fnulade på det. Jag påpekade att det var skottdagen, och det är den enda dagen som flickor får fria. Om mannen inte vill ska han enligt tradition köpa en sidenblus till flickan, så att hon blir fin och kan träffa någon annan.

LÄS MER: Peter Forsberg och Nicole Nordin – bilden avslöjar sanningen

Som tur var fick Engberg svar.

– Vi skrev precis hela dagen. När klockan var tio i tolv på natten skrev jag god natt, och då skrev han ”haha, tio i tolv och fortfarande ogift”, säger hon.

I programmet berättade Lotta även om tiden innan hon och Mikael Sandström blev kära, och hur det påverkar deras relation.

– Jag har lärt mig att jag inte måste ha någon utifrån som älskar mig hela tiden, utan att jag faktiskt kan älska mig själv och det räcker, säger hon.

Sångerskan och programledaren avslöjade att hon utvecklades mycket av att leva ensam, och att hon tidigare hade en rädsla för att träffa någon ny.

– Hade någon frågat mig innan om det här var okej att det skulle hända, då hade jag sagt ”nej”. Man är för rädd om det man har, och rädd för att det ska gå dåligt.

Foto: TT