Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Doktor Mikaels erkännande om privatlivet – kampen bakom kulisserna: "Det är svårt"

29 sep, 2022, 10:00 

Nu väljer han att komma med ett ärligt erkännande.

Annons
6 saker du inte visste om Mikael "Soldoktorn" Sandström!Brand logo
6 saker du inte visste om Mikael "Soldoktorn" Sandström!

Han är hela Sveriges doktor – och Lotta Engbergs alldeles egna. Det handlar såklart om Mikael "Soldoktorn" Sandström.

Doktor Mikael syns frekvent i Nyhetsmorgon som expert, för att undervisa och upplysa folket om sjukdomar och hälsofaror, men på det privata planet har han krämpor han själv tvingas tampas med...

Hemliga projektet

I grund och botten är Mikael ju faktiskt läkare, kanske en av Sveriges mest kända sådana. Förutom att läxa upp morgonpigga svenskar i Nyhetsmorgon, driver han podcasten Vårddjungeln.

Men när kamerorna och mikrofonerna slocknar ligger han inte på latsidan och slappar i sitt och Lotta Engbergs gemensamma hem i Mölnlycke. Förhoppningsvis hinner paret spendera lite tid tillsammans, men just nu har han fullt upp med ett nytt projekt – författardebuten!

– Den handlar om medicinska specialfall. Några roliga, några spännande, några sorgliga, donationer och liv som jag ångrar att jag räddade. Det kan man faktiskt göra, säger Mikael till sajten Hänt.

Annons

Under sommaren, medan sambon har haft fullt upp att underhålla det svenska folket på Lisebergsscenen, har han jobbat på sin bokbebis.

– Den är grovskriven. Nu ska den redigeras med kapitel och ordning och så. Gissningsvis blir den klar i mars nästa år ungefär.

Mikael Sandström och Lotta Engberg
Turturduvorna på Kristallengalan 2020. Som tur är får de tid att umgås på jobbet, när privatlivet är fullbokat.

Erkännandet om hälsan

Även en kunnig doktor har däremot lite hälsobekymmer att kämpa med. Det berättar han nu i sin podcast som han driver med Staffan Gustavsson, som denna gång handlade om ämnet övervikt. Då avslöjar Mikael vad han har i BMI, och att det inte är helt utan en ansträngning han håller vikten i schack.

– Jag har 28,9. Det räknas som lätt övervikt. Jag är rätt muskulös men det går inte att komma ifrån. Jag är ju 64 år gammal. Ämnesomsättningen går ner och mitt intresse för mat tilltar. Så det är svårt att hålla efter. Men jag är inte i riskzonen, berättar Mikael.

Vidare berättar Mikael att han måste tänka sig för när det gäller vad han äter, och att han istället får välja en liten skål med chips för att inte riskera övervikt.

– Men den stora boven, alkohol, innehåller så mycket energi... det tänker man inte på, avslutar Mikael.

Foto: TT

Annons