Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dominika Peczynski i stor intervju: ”Vi tror på kärleken så länge vi lever”

14 nov, 2018, 12:00 
AvJoakim Magne
Sedan första gången de möttes har kärleken bara vuxit, säger Dominika Peczynski. I november gifte hon sig med Anders Borg. Kanske ett udda par, men nu delar de tillvaron med alla barnen i en sjurummare i Stockholm.– Vi har ju inte direkt förhastat oss!
Annons

Den tredje november var en stor dag för Dominika Peczynski. Då stod hon för första gången brud.

– Jag har verkligen hållit på mig, säger Dominika med ett av sina många härliga skratt när vi träffas en eftermiddag på restaurang Riche i Stockholm.

Att Dominika och hennes blivande man Anders Borg valt just november månad, vilket knappast toppar bröllopsmånaderna, visar sig ha sin förklaring.

– Jag läste någonstans att i november känner sig folk som mest deprimerade. Då kan det vara kul att pigga upp varandra, för det blir ju också vår bröllopsdag.

Deras vägar möttes för fyra år sedan och det var många som tyckte att de var ett udda par. Anders, före detta finansminister, och Dominika som gjort allt från att ha varit sångerska i Army of Lovers, modell, programledare, haft dejtingsajt och som de senaste femton åren också har en egen pr-byrå, Mafioso.

– Jag har tänkt på det ibland varför människor bryr sig. Vi är två myndiga människor och vi får ju själva bestämma vem vi vill vara tillsammans med.

Deras kärlek har bara växt sig starkare, inte minst efter en skandal som många trodde skulle vara slutet. Självklart var det en jobbig tid men Dominika menar att deras band snarare stärktes.

Annons

– Vi har ju inte direkt förhastat oss, säger hon. Vi flyttade ihop för två och ett halvt år sedan, förlovade oss för ett och ett halvt år sedan och nu ska vi gifta oss.

Stegen har kommit successivt och även om de till en början tyckte att de inte behövde bo ihop kändes det så småningom viktigt att ha ett gemensamt hem.

– Vi kände det på våra barnveckor för då fanns det inte plats vare sig hemma hos honom eller mig. Vi ville ha en lägenhet där alla kan vara samtidigt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

”Min dotter gillar att vara hemma”

En sjurummare på Östermalm i Stockholm blev hemmet för dem alla, inget i överflöd enligt Dominika men för henne är det viktigt att alla barnen har var sitt rum. Anders har tre barn och Dominika två, dottern Hannah som fyllt 18 och så Harry som är sex år.

– Lille Harry, han är som en liten karamell. Jag är tokig i den pojken. Smart och pratar oavbrutet, precis som jag gör. Jag känner bara två människor som pratar både på in- och utandning, min son och Alexander Bard, säger Dominika och skrattar.

Annons

Dottern Hannah går i tredje ring på gymnasiet och har inte riktigt bestämt sig för vad hon vill bli men Dominika tycker absolut att hon ska börja plugga direkt efter gymnasiet. Själv gjorde hon väl lite tvärtom.

– Min dotter är inte alls som jag, tack och lov. Hon gillar att vara hemma med sina vänner.

Under tonåren bodde Dominika på kibbutz i Israel, jobbade i Grekland och även om skolan inte prioriterades pratade hon inte mindre än sju språk flytande. I dag har hon tappat en del och menar att språk är färskvara. Dominika är född i Polen, föräldrarna flydde till Sverige med henne när hon var sju år. Men de hade sagt att de skulle åka till Grekland på semesterresa så Dominika packade glatt badringar och annat. Det var nämligen förbjudet att flytta från Polen och de var livrädda att hon skulle börja prata om deras planer. Trots att då och då testat sidospår, är pr-byrån Mafioso hennes trygga punkt i tillvaron. Undrar ni förresten var företagsnamnet kommer från? Jo, från tv-serien The Sopranos såklart!

Annons

– Jag var helt besatt av serien och hade en crush på Tony Soprano. Jag tyckte han var så snygg, trots att han hade rondör och var flintis, säger hon och skrattar glatt.

Dominika mår bäst när hon har mycket omkring sig, de fasta punkterna är pr-byrån och den nya skönhetssajten.
Dominika mår bäst när hon har mycket omkring sig, de fasta punkterna är pr-byrån och den nya skönhetssajten.

För Dominika har hennes eget utseendet alltid varit viktigt. Hon vill vara fin för sin man och vill tilltalas av vad hon ser i spegeln. Hon har aldrig stuckit under stol med att hon två gånger om året fyller på med restylane och botox och har så gjort de senaste tio åren. Och Dominika tycker allra bäst om när skönhetsbehandlingar i alla dess former kommer direkt hem till henne. Därför har hon nyligen lanserat skönhetssajten Treatya.com.

– Det är som en airbnb för skönhetsbehandlare. Man anmäler sig själv om man är massör, nagelteknolog, injektionsbehandlare eller vad för tjänster man ger. Ingen är anställd hos oss vilket är bra för skönhetsbehandlare, speciellt för de som inte har en egen salong. Jag tar tio procent på varje bokning och det kostar inget att vara med, säger Dominika.

Annons

Hon säger att behovet kommer från henne själv och att hon inte bara föredrar att bli behandlad hemma. Hon har också en rörlig liten pojke som inte riktigt har lust att följa med mamma på skönhetsbehandling.

– Jag minns hur han tog sönder ett stort glasbord hos en frisör så honom vill man helst inte ha med sig.

Deras vägar korsades för fyra år sedan och nu ser Anders och Dominika fram emot ett fint novemberbröllop som lyser upp den mörka årstiden.
Deras vägar korsades för fyra år sedan och nu ser Anders och Dominika fram emot ett fint novemberbröllop som lyser upp den mörka årstiden.

Dominika har själv satt ihop hur hon vill att Treatya.com ska fungera och har till sin hjälp haft en systemarkitekt som sett till att önskemålen blivit verklighet. Dominika säger sig må som bäst när hon har mycket runt sig men hon har också fått erfara hur det är när det blir för mycket. Det var för nio år sedan hon gick in i väggen men fick snabbt rätt hjälp.

– Jag hade alla klassiska symtom och kom inte ens ihåg var jag bodde.

Annons

I dag säger sig Dominika må bra och hon är lycklig över att hon har mött en man som hon älskar och som dessutom är som ett levande uppslagsverk.

– Ja, han är mysig och vi trivs otroligt bra med varandra. Vi har bestämt oss att vi kör på det här och vi tror på det så länge vi lever.

Några tankar på att skaffa barn har de inte. Dominika är 47 år.

– Det är bara fria fantasier att det ska hända i min ålder. Jag har två barn, jag behöver inte ha trean, fyran eller femman. Det blir ju nästan lite bebismissbruk att man måste hålla på och fylla på med ny bebis. Jag tycker två barn är utmärkt.

Ålder: 47 år.
Familj: Blivande maken Anders Borg, 50, dottern Hannah, 18, och sonen Harry, 6.
Gör: PR-kvinna, driver egna pr-byrån Mafioso.
Aktuell: Har precis lanserat Treatya.com, en bokningstjänst för skönhetsbehandlingar hemma.

Läs också:

Annons