Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dottern Bianca bryter tystnaden om tuffa beskedet: ”Hemskt”

05 sep, 2022, 15:30 
Bianca Salming och Börje Salming

För drygt en månad sedan meddelade hockeylegendaren Börje Salming att han drabbats av ALS.
Nu berättar dottern Bianca om fruktansvärda beskedet.

Annons
Då blir Bianca Salming irriterad på pappa Börje: "Man blir galen"Brand logo
Då blir Bianca Salming irriterad på pappa Börje: "Man blir galen"

Börje Salming, 71, är en av Sveriges största hockeystjärnor genom tiderna. Succén med NHL-laget Toronto Maple Leafs gav honom, som allra första svensk, en plats i hockeyns Hall of fame.

I augusti berättade hockeylegendaren att han drabbats av nervsjukdomen ALS. Beskedet tog hårt på en hel idrottsvärld och flera sportprofiler har visat sitt stöd.

"Det är en sjukdom som i dag saknar botemedel, men jag vet att det pågår forskning över hela världen, och en dag kommer vetenskapen att finna en lösning. Just nu får jag förlita mig på mediciner som bromsar förloppet”, skrev Börje Salming själv i ett uttalande.

Annons
Börje Salming
Tidigare i augusti meddelade hockeylegendaren Börje Salming att han drabbats av nervsjukdomen ALS.

Börje fick se dottern Bianca slå personbästa

Drygt en vecka senare var han på plats i München för att heja fram dottern Bianca Salming, 23, när hon tävlade i sjukampen i friidrotts-EM. På tv-bilder kunde man se hur han i sällskap med några vänner vrålade till av glädje.

Bianca slog dessutom personbästa och knep en åttondeplats i sjukampen. Börje, som var iklädd en T-shirt där det stod "Bianca Salming Fan Club", verkade njuta över dotterns framgångar.

– Ja, man är väl inte säker på att han ska orka resa, så det är jättekul, sa Bianca Salming till Aftonbladet efter tävlingen.

Börje Salming
Börje Salming på plats i München för att heja fram dottern Bianca Salming.
Annons

Bianca Salming: ”Varit hemskt”

Bianca Salming ville då inte svara på frågor om Börjes sjukdom. Men nu väljer hon att tala öppet om den tuffa tiden och pappans fruktansvärda sjukdomsbesked.

– Det har varit hemskt. Jag har haft min bästa sommar på ett sätt, samtidigt som det värsta tänkbara har hänt. Det har varit tufft, säger Bianca till Expressen och fortsätter:

– Det blev lite som att man fick beskedet igen när vi gick ut med det. Mottagandet har varit fint för pappa, men samtidigt blir det extra jobbigt eftersom man blir påmind om det hela tiden.

Bianca Salming
I en intervju med Expressen berättar Bianca Salming för första gången om tuffa tiden efter pappa Börjes sjukdomsbesked.

Foto: TT

Annons