Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Bilderna på Börje Salming med dottern sprids – efter tuffa sjukdomsbeskedet

18 aug, 2022, 09:00 
AvIbraheem Alsalman
Börje Salming hejar fram dottern. Bilder: SVT.

Börje Salming har synts till efter ALS-beskedet.

Annons
Då blir Bianca Salming irriterad på pappa Börje: "Man blir galen"Brand logo
Då blir Bianca Salming irriterad på pappa Börje: "Man blir galen"

Börje Salming är en av landets allra bästa hockeyspelare genom tiderna. Salming spelade i NHL med Toronto Maple Leafs och är sedan tidigare invald i Hockey Hall of fame. Han har också förstås representerat Tre Kronor i mästerskap.

Förra veckan meddelade Börje Salming, 71, att han hade drabbats av sjukdomen ALS.

"De tecken, som antydde att allt inte stod rätt till i min kropp, visade sig vara sjukdomen ALS. På ett ögonblick förändras allt, sa Börje i ett uttalande".

Ett chockbesked för hela idrottsvärlden och många stora idrottare skickade snabbt en hälsning i kampen mot sjukdomen.

"Vi alla som känner honom vet vilken kämpe Börje är. Jag vet att han kommer att kämpa stenhårt, säger Peter ”Foppa” Forsberg.

Annons

”Börje, jag tänker på dig i denna tuffa stund. Du har varit min idol i alla år och jag vet att du kommer att kämpa med allt du kan mot denna hemska sjukdom så som du kämpade på isen. Du har alltid varit min förebild”, skrev en annan legendar, Nicklas Lidström, i ett sms, till Expressen.

Bilder på Börje och Bianca sprids - efter sjukdomsbeskedet

Det tuffa sjukdomsbeskedet väckte känslor och Börje Salming har varit tyst sedan dess.

Men under onsdagen var han på plats i München för att heja fram dottern Bianca när hon tävlar i sjukampen i friidrotts-EM. Även mamma Katarina var på plats.

Börje fångades i SVT när han satt med några vänner på läktaren och vrålade ut sitt glädje när Bianca lyckades med sitt höjdhopp. Han var dessutom iklädd en T-shirt där det stod "Bianca Salming Fan Club".

De fina bilderna spreds som en löpeld direkt och många har hyllat Börje för styrkan han visar för familjen - trots tuffa tiden som har varit - men också som väntar.

– Det var inte jättesäkert att han orkade resa så det är jättekul att han är här, säger Bianca Salming till Aftonbladet.

Annons