Dotterns sista ord till Ingvar Oldsberg

Ingvar Oldsberg.

Ingvar Oldsberg.

DEROS ANDERS/Aftonbladet/TT

Folkkäre Ingvar Oldsberg gick bort tidigare under februari. Nu skriver hans dotter en sista hälsning till sin avlidne far.

Ingvar Oldsberg är död – familjens ord om sorgen
0:35

Efter reklamen: Ingvar Oldsberg är död – familjens ord om sorgen

(0:35)

Slå på ljud

Tv-profilen Ingvar Oldsberg är en Sveriges mest folkkära tv-profiler genom tiderna. Mest är han känd för att ha programlett "På spåret" tillsammans med domaren Björn Hellberg under många år. Men Oldsberg ledde även populära program som "Bingolotto", "Här är ditt liv" och "Tipsextra".

Under februari nåddes Sverige av det tragiska beskedet att Oldsberg gått bort efter en tids sjukdom och svårigheter. Sommaren 2019 föll profilen så illa att han fick åka in till sjukhus. Där konstaterades det att han slitet av ledbandet i den högre handen. Bara några månader senare bröt han axeln efter ett nytt fall, den här gången i sin lägenhet.

Dotterns sista ord till Ingvar Oldsberg

I en intervju med Expressen berättade Oldsberg om sina besvär.

– För jag kan ju inte gå vet du. Jag går 2-3 meter, sen får jag stanna. Och det innebär ju att jag är inomhus, sa Ingvar som led av artros och ryggsmärtor som höll han borta från tv-mediet som han under hela sitt liv älskat.

– Det har ju gjort att jag inte har kunnat arbeta med någonting. Anbud har ju funnits, att hoppa in och leda något program och så vidare. Men det har inte gått när ryggen inte håller. För den är ju lite primär alltså, fortsatte han i Expressen.

Den 10:e februari somnade tv-profilen in och under söndagen delade hans dotter, Karolina, med sig av sina sista tankar i en dödsannons som publicerades i tidningen Svenska dagbladet.

”Vår enastående pappa, morfar och livskamrat Ingvar Oldsberg har nått livets ändhållplats och är på väg mot nytt resmål. Du har lämnat oss med stor sorg och oändlig saknad. Vi kommer alltid att minnas dig med ljusa och varma minnen.”

LÄS MER: Ingvar Oldsbergs sista svåra tid – kom inte ut ur lägenheten