Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

E-Type bryter tystnaden om nya pappalivet med flickvännen: "Äntligen"

08 jul, 2022, 11:30 
Martin "E-Type" Erikson och Melinda Jacobs

Nu berättar artisten om det nya kapitlet.

Annons
7 oväntade händelser i "Sommar i P1" genom årenBrand logo
7 oväntade händelser i "Sommar i P1" genom åren

En av årets sommarvärdar är den eminenta artisten Martin "E-Type" Erikson, närmare bestämt dagens sommarvärd.

– Jag tycker det ska bli jättespännande, det är jättetokigt, sa han till Svensk Dam strax innan sommarpratet.

I programmet kommer vi närmare E-Type än förut, och han är både personlig och privat. Bland annat berättar han nu om det nya livet som pappa!

Längtan efter barn

Det var i april som Svensk Dam kunde avslöja det härliga beskedet, att E-Type hittat kärleken i familjehemsmamman Melinda Jacobs. Efter det har paret glatt poserat med varandra i olika sammanhang, och ser onekligen kära och lyckliga ut.

Martin, som han egentligen heter har fyllt en viktig pusselbit i sitt liv, men det finns ännu en lucka som han länge pratat om, den stora längtan efter barn.

– En av mina stora husgudar i jakten på att få barn, även om man är lite äldre, är den mycket trevlige fotbollsexperten Hasse Backe. Han fick sitt senaste barn när han var 63, och det är 10 år dit liksom. Då känner jag ”fan vad grymt”. Jag kommer inte ge upp tanken på barn förrän jag dör, sa han till Aftonbladet 2019.

Annons

Tänk vilken lycka att flickvännen Melinda har fullt hus hemma. Hon är nämligen familjehemsmamma, vilket betyder att barn som av olika anledningar inte kan bo i sina biologiska familjer får en ny familj att bo med. I nuläget har Melinda två familjehemsplacerade barn hos sig, och tre biologiska.

Funderade på att dra sig ur

Men det var inte bara guld och gröna skogar att få en stor familj på fem barn helt plötsligt. I sitt sommarprat berättar E-Type att han till en början var "livrädd", och funderade på att dra sig ur, rapporterar Aftonbladet.

– Samtidigt har jag alltid velat ha en stor familj och nu har jag äntligen fått chansen att bli pappa, säger han i programmet.

Det är utan tvekan en stor omställning för vem som helst att kastas in i ett helt nytt liv. För Martin var det skräckblandad förtjusning, och längtan efter egna barn har inte svalnat.

– Det har varit skrämmande, underligt, härligt och spännande på samma gång. Och vemodigt för det är svårt att slå undan tankarna på ett eget barn.

Annons

Martin "E-Type" Eriksons sommarprat går att lyssna på i sin helhet redan nu på podcast-appar, och sänds linjärt i P1 klockan 13:00.

Martin "E-Type" Erikson

Foto: TT/Sveriges Radio

Annons