Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

E-Type öppnar upp om missen – råkade avslöja stora hemligheten

07 jul, 2022, 21:29 
Martin E-Type Erikson och Melinda Jacobs
Nu berättar Martin "E-Type" Erikson om hemligheten.
Annons
7 oväntade händelser i "Sommar i P1" genom årenBrand logo
7 oväntade händelser i "Sommar i P1" genom åren

Martin "E-Type" Erikson är en av våra mest ikoniska underhållare, och hans musik färgade mångas 90-tal. Trots att det var längesedan, är han nu kanske mer aktuell än någonsin. Han har gjort en totalvändning och släppt en hårdrocks-platta, och många blickar riktades åt hans håll när romansen med familjehemsmamman Melinda Jacobs blev offentlig.

Idag är det dessutom dags för Martin att inta Sommar i P1 på riktigt och sända sitt sommarprat! Och under processen var den en hemlighet som råkade avslöjas i förtid, berättar han för Svensk Dam.

Trodde det var en busringning

Trots att det förmodligen inte är någon som missat Martin, så har han under åren hållit sig ganska privat. Vi har hört musiken, men kanske inte så mycket mer. Det ska det bli ändring på nu, när svenska folket får ta del av hans sommarprat.

– De bästa sommarpraten jag hört tycker jag är när folk berättar ärligt om sina liv. Det fångar mig mest. Och det har jag försökt att tänka på, att inte vara rädd för att berätta saker. Jag tycker det ska bli jättespännande, det är jättetokigt, säger han till Svensk Dam.

Annons

Att få det stora och prestigefyllda uppdrag att sommarprata av chefen Bibi Rödöö var ingenting han såg komma. Därför blev samtalet från Sveriges Radio en aningen dråplig historia...

– Jag var inte hundra på att det inte var nåt sånt där skoj. Första tanken var bara att: Det här vet jag inte om jag tror på, verkligen. Är det verkligen så? Det kändes lite som en busringning, det var lite oväntat, berättar Martin Erikson.

En av årets sommarvärdar i P1 Martin Erikson
Att E-Type skulle posera med blomsterkrans, ja, det trodde nästan inte han själv!

Avslöjade hemligheten i förtid

Men det var alltså sant, och Martin kunde sätta sig och skriva på sitt sommarprat. Det är högst hemligt vilka som är sommarvärdar tills det presenteras av Sveriges Radio någon gång i juni, och det är viktigt att det inte läcker ut i förtid. Så hur gjorde Martin för att hålla det hemligt från nyfiken familj och vänner? Ja, inget alls.

Annons

Var det svårt att hålla det hemligt?

– Ja, jag är inte så bra på sånt där. På samma sätt som att jag är ganska frispråkig över huvudtaget, så har det varit lite sådär att man tänker ”Äh, jag berättar lite för den och den…” och kommit på sen att ”Oj, det var ju en hemlis!” Men det gick ju bra, det kom inte ut. Jag hade lite tur där för jag var kanske inte jättenoga med det, svarar Martin.

Som tur är kan Martin lita på sina vänner, det lyckades ju faktiskt hållas hemligt tills hela listan var ute. Martin "E-Type" Eriksons sommarprat sänds idag klockan 13:00 i P1, eller i appar där podcaster sänds.

Foto: TT

Annons