Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

E-Types sorgliga beslut efter åren ihop – brutit upp: "Gråter mig inte till sömns"

21 mar, 2024, 14:00 
Martin E-Type Erikson
Martin "E-Type" Erikson har tagit ett stort beslut för framtiden. Nu bryter han upp.
Annons
E-type i tårar – hyllar Melinda JacobsBrand logo
E-type i tårar – hyllar Melinda Jacobs

Mycket händer i Martin "E-Type" Eriksons, 58, liv nu. Både privat och arbetsmässigt är det full rulle.

Ja, det senaste året har han levt småbarnsliv med Melinda Jacobs, 39, och paret har också gift sig, totalrenoverat och flyttat.

Samtidigt har Martin tagit stora beslut för sin karriär. Och nu berättar han om en stor förändring som också påverkar hemmalivet.

E-Type om beslutet att bryta upp

E-Type är eurodisco-kungen som slog igenom på 90-talet och sedan dess levererat hit efter hit. Samtidigt har han haft en dröm om att experimentera med annan musik.

En dröm han nu infriar, även om det inte är självklart att det blir en succé. I en ny intervju med Expressen berättar Martin om sitt hårdrocksprojekt.

Annons

Martin jobbar nämligen just nu med sin andra hårdrocksplatta med bandet Dampf, en musikgrupp som lanserades för två år sedan på Martins krog Aifur i Gamla stan.

Dampf går inte riktigt att jämföra med succén som Martin gjort med alteregot E-Type. Strömningarna på Spotify är runt 15 000 i månaden jämfört med 600 000 som E-Type får, men det stoppar inte Martin.

Nej, efter åren med sitt gamla produktionsteam där hans vision stoppats något bryter han här upp och producerar själv, precis så som han vill ha det:

– Jag älskar att pilla med historia och hitta de här vansinniga, mörkare historierna. Men det är inte så poppis i discon, det har jag saknat. Jag har försökt med E-Type, att köra lite hårdare med hårdrockstexter, men ofta har produktionen – Max Martin – inte varit jätteförtjust i det, han tycker att dansmusik ska vara lite mer hjärta och smärta, viol och fiol, säger han till Expressen.

Men produktionen med hårdrocksprojektet rattar han alltså själv och Martin ger utrymme för "det här konstiga" att ta plats i musiken. Att det hittills inte är en kommersiell succé grämer honom inte:

Annons

– Jag gråter mig inte till söms för att vi inte är största bandet i världen på hårdrock. Jag är tvärtom väldigt ödmjuk och glad över att vi fick en förfrågan om att spela på Sweden rock, det tog två år, men det är det största vi har i landet.

Martin E-Type Erikson poserar framför ett piano
Martin Erikson fokuserar nu på Dampf i stället för E-Type.LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet

Underbart för Martin som lever ut sina drömmar. Samtidigt är det förstås något av en sorg för alla hardcore E-Type fans, som längtar efter ny eurodisco-musik från artisten.

E-Type om situationen med Melinda

Arbetsbeslut påverkar ju även hemmalivet, som i Martins fall innebär Melinda, hennes barn sedan tidigare och deras gemensamma dotter Izadora.

Martin jobbar nämligen utöver hårdrock också med den nya baren Mammut som öppnat i Stockholm. Något som innebär mycket pendling för Martin, 25 mil rak sträcka.

Men det är också en uppoffring han är villig att göra, berättar han för Expressen:

– Jag tror att det är det som är meningen med livet, att fullfölja så många drömmar man hinner innan det tar slut.

Vi önskar Martin lycka till med allt!

Foto: TTAnnons