Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ebba Busch öppnar upp om mörkret – avslöjar allt i podcasten

08 sep, 2022, 04:32 
Simon Holm Stålhand

Ebba Busch berättar öppenhjärtligt.

Annons
7 oväntade händelser i "Sommar i P1" genom årenBrand logo
7 oväntade händelser i "Sommar i P1" genom åren

Partiledaren för Kristdemokraterna, Ebba Busch har fullt upp inför valet som tar plats under söndagen den 11 september. I och med att hon är representant för sitt parti så syns hon ofta i alla möjliga sammanhang och diskuterar och berättar om vad hennes parti står för.

Men en sida som vi kanske inte är särskilt vana med att se henne i är hennes privata sida. Just det tas upp i podcasten, Ångestpodden, som hon hon gästade för att diskutera unga människors hälsa och vad Kristdemokraterna ska göra för att förbättra till valet.

Ebba Busch öppnar upp sig

Då berättade Ebba Busch om sitt eget mående.

– För mig är ångest något som jag har haft problem med tidigare. Panikångest och för mig är ångest oro, rädsla och känsla inför vanmakt. Det är något som är otroligt vanligt, säger Ebba Busch i podcasten.

Hon fortsätter med att berätta om sin uppväxt i Uppsala, där hon växte upp i en kristen tillvaro. Hon beskriver sin uppväxt som kärleksfull. Men det fanns tuffa inslag.

Annons

– Jag ser min uppväxt som kärleksfull men ganska otrygg. Inte otrygg i den bemärkelsen att jag var otrygg där jag bodde men i stort mått av ekonomisk otrygghet. Jag hade en fantastisk mamma som gick igenom tuffa tider då, säger hon och fortsätter:

– När jag hade det som tyngst så var det två lärare som fångade upp mig. De sa att “vi ser att det ser ut som att det är bra, men det ser ut som att du bär rätt mycket hemma. Hur mår du egentligen?". Det är en förtroendefråga, säger Ebba Busch i Ångestpodden.

Annons