Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Partiledarens hårda utspel mot adelsmannen – gav svar på tal under torgmötet

07 sep, 2022, 09:30 
Simon Holm Stålhand

En falukorv har hamnat i fokus!

Annons
Här är partiledarnas partners!Brand logo
Här är partiledarnas partners!

Valet närmar sig med stormsteg. Nu på söndag, 11 september är det dags och partiledarna har fullt upp med att övertyga det svenska folket att just de är bäst för Sverige. Ett sätt att göra just det är att anordna torgmöten där partiledarna manifesterar.

Kristdemokraterna gjorde precis det. Denna gång var det partiledaren, Ebba Busch som stod vid Stureplan i Stockholm och med sig hade hon rekvisita som under den senaste tiden blivit lite av en symbol för henne.

En falukorv.

Ebba Buschs ordkrig mot adelsmannen

Det kommer från då hon hade med sig en falukorv till en partiledardebatt som sändes i radio. Hon menade på att den kostar 40 kronor och att det därmed är "Magda-priser", enligt henne "skyhögt". Sedan dess har den följt med.

Det fick adelsmannen, Alex Schulman att reagera starkt. I en krönika i Dagens Nyheter så skriver Alex Schulman att "Ebba Buschs falukorv visar hur korkad den här valrörelsen blivit". Han fortsätter sedan vidare med att skriva att priset inte stämmer då Schulman googlade och fann att priset var cirka hälften.

Under torgmötet på Stureplan så valde Ebba Busch att ge svar på tal till Alex Schulmans krönika.

– Jag har förstått att folk funderar på att en falukorv verkar kostar 40 kronor... Alex Schulman... att nej, på den kanske närmsta matbutiken där du är på Östermalm så kostar den 45 kronor. Så du har rätt, den kostar inte 40 kronor.

Annons