Efter Fem-profilen mållös efter snuskiga kommentaren – blir märkbart obekväm

21 feb, 2023, 13:00 
Efter Fem och Anna Brolin
Det utbröt obekväm stämning i Efter Fem efter profilens sexkommentar.
Annons

Efter Fem är ett nyhetsprogram med en mer lättsam touch. Tanken är att stämningen ska vara uppsluppen – och diskussionsämnena väljs ofta därefter.

I tisdagens program rörde sig programmet under bältet, när Henrik Alsterdal kom in för att köra ett inslag på temat det manliga könet.

Här är profilerna i "Efter fem"
Här är profilerna i "Efter fem"

Obekväm stämning i Efter Fem – Maximilian Artell reagerar

Henrik berättade om en studie som nyligen presenterats av Stanford-universitet i USA. Studien visar att storleken på mäns penisar har ökat med 24 procent över trettio år. Och man har ett stort underlag, i dubbel bemärkelse. Forskarna har undersökt längden på sammanlagt 55 000 penisar mellan åren 1992 och 2021.

Det märktes att Anna Brolin uttryckte sig försiktigt när ämnet skulle upp på agendan under sändningen.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

– Nu ska det handla om en häpnadsväckande forskning. Kan man säga så?

Henrik Alsterdal däremot var lite mer skojfrisk, föga förvånande. Han levererade sin inledande ingress med en rejäl dos glimt i ögat:

– Ja, en stor och reslig snoppstudie. Har vi pratat om det förut i Efter Fem?

Anna Brolin på bushumör – här släpper hon loss

Här gjorde Anna en observation. Hennes kollega Maximilian Artell satt märkbart tyst under hela reportaget – något som roade Anna storligen.

– Max ser skeptisk ut, sa hon.

Henrik intervjuade evolutionsbiologen Jessica Abbot om saken. Anna satt tyst under hela intervjun, men passade på att skicka ännu en passning till Maximilian innan de stängde ämnet helt.

ANNA: – Det låter onekligen som en gedigen studie. Får man tolka det som. Inga kommentarer, Max? Ska vi ta lokalt väder?

Annons

MAXIMILIAN: – Det är upp till dig. Imponerande att du lyckades hålla masken.

ANNA: – Det var svårt, det ska erkännas.

Maximilian fick sitt stora genombrott i Nyhetsmorgon. Nu viger han karriären helt åt Efter Fem.

– Det var ju en tid som var erkänt svår att få tittare på, men nu har vi rullat på år efter år och vi växer hela tiden. Vi börjar ju också sända på söndagar nu i helgen och det blir ett större fokus på nyheter där vi kommer att sammanfatta veckan som har gått. Sedan ska jag stå för det senaste precis som på vardagar. Men vi får ännu mer tid till nyheterna, har han sagt till Aftonbladet.

Annons