Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Efter gråtattacken i direktsändning: Jenny Strömstedts känslosamma ord

17 dec, 2022, 11:47 
Jenny Strömstedt

Jenny Strömstedt fick ta emot en känslostorm – blir själv berörd av ämnet...

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Jenny Strömstedt stod ensam vid rodret i förmiddag. Programledaren tog sig an Nyhetsmorgon galant efter sin mångåriga erfarenhet av direktsändningar.

Det var verkligen högt och lågt i dagens program. Även om Tensta Gospel kör försökte muntra upp med sina upplyftande låtar så kunde man känna av en dyster stämning i studion.

Nu har fyra schimpanser bekräftats mist livet efter det som eskalerat vid Furuviks djurpark i tisdags. Schimpanser smet från sitt inhängnade område.

Under fredagen bekräftade djurparken att Torsten och Linda var döda. Då gick man också ut med att Santino, och Manda, låg ner på marken och att en av dem var död, men att skadeläget var oklart för den andra.

Idag bekräftades tidig morgon att Santino mist livet. Några timmar senare kom nyheten att även Manda gått bort.

Annons

Schimpansskötaren i tårar: Jenny Strömstedts förtvivlan

Ing–Marie Persson är mycket känslosam kring nyheterna om schimpanserna. Hon har arbetat mycket nära med alla förutom en av schimpanserna.

Jenny frågar om aporna rymt när Ing–Marie fortfarande jobbade på djurparken.

— Ja, de har varit utanför under min tid också. Det har inte varit några problem att få tillbaks dem. Så är det..., konstaterar Ing–Marie.

Jenny går in på den vänskap som Ing–Marie och schimpanserna delade. Hon tog hand om aporna i över 30 år.

— Det är mina närmsta vänner. Det är mina barn som de skjutit. Det är massaker på oskyldiga djur. Det hade inte behövt gå så här om de hade gjort rätt, säger Ing–Marie och blir känlsosam.

Hon fortsätter:

—Det är så hemskt, Jenny. Mitt hjärta blöder.

Ing–Marie Persson
Före detta schimpansskötaren Ing-Marie bär på en stor sorg.

Jenny ser märkbart berörd ut.

— Jag sympatiserar så med dina känslor här...Nu får vi se vad den här utredningen kommer visa, säger Jenny efter en stund där hon har svårt att finna rätt ord.

Foto: TT

Annons