Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Efter kritiken: Tony Irvings erkännande om Let's Dance-stjärnan "Hackkyckling"

Efter kritiken: Tony Irvings erkännande om Let's Dance-stjärnan "Hackkyckling"

Foto: TT/TV4

Nu berättar jurymedlemmen om sin hårda kritik som väckt reaktioner.

Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!
0:44

Efter reklamen: Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!

(0:44)

Slå på ljud

Let's Dance må vara ett lättsamt tv-program, men det är också en tävling, som är högst verklig för alla inblandade. Vecka efter vecka ger sig några av våra mest folkkära profiler ut på dansgolvet på vinst och förlust, och hoppas på lovord från juryn.

I årets säsong är det en deltagare som fått ta emot kritik från den alltjämt hårda juryn som väckt reaktioner – nu berättar jurymedlemmen om händelsen.

"Total bullshit"

Eric Saade är en av alla profiler som underhåller oss på dansgolvet i vår. Hans danstalang har imponerat många, redan första programmet kammade han hem högst poäng av alla. Men det är inte utan mothugg.

Under säsongen har han nämligen fått en och annan pik av jurymedlemmen Tony Irving. Det i sig är inget uppseendeväckande, men tittare menar att kritiken är obefogad. När Eric dansade en quickstep fick han bara tre poäng, vilket många tyckte var orättvist.

– Det är total bullshit, svarade då Tony Irving på kritiken till Aftonbladet.

Och han höll inte tillbaka med sina tankar om artisten.

– Bara för att Eric är ung och snygg och han dansar lite halvdant hiphop betyder inte det att han kan sätta sin vänstra fot bättre än någon annan framför det högra i en tiodans. Vi pratar om en man som inte har någon talang inom det områden, bara för att han är ung och välkänd som sångare förtjänar han inte mer än någon annan, sa han till Aftonbladet.

Erkännandet om piken

Ämnet blossade upp på nytt efter förra veckans sändning. Erics dans ledde till stående ovationer, förvånande nog också från den tidiga kritikern Tony Irving. Det hela var dock inte utan en syrlig kommentar.

– Jag trodde aldrig att jag skulle stå upp för Eric Saade, men det gjorde jag, sa Irving i sändningen.

Piken väckte förvirring, även hos Eric själv.

– Jag vet inte vad han menade, jag visste inte heller hur jag skulle reagera på det riktigt, sa Eric Saade till Aftonbladet.

Nu berättar Tony vad han egentligen menar med sin tuffa kritik. Eric Saade har en bakgrund inom dans, och Tony menar att när han ger Eric låga poäng så är det av samma skäl som andra får det. Juryn kräver samma utveckling av Eric, men inte samma innehåll, förklarar han.

Däremot erkänner att han varit lite väl hård mot Eric Saade.

– Jag trodde i det första programmet att ”det här kommer bli lätt för mig, jag har en hackkyckling i tio veckor”. Men sakta men säkert varje vecka har han bevisat att min grundvärdering var fel. Han har utvecklats, jobbat hårt och ikväll kom han ut på golvet och dansade ett perfekt nummer, berättade han för Aftonbladet.

Artisten Eric Saade med dansaren Katja Luján Engelholm efter veckans nummer.

Karin Törnblom/TT

Foto: TT/TV4

LÄS MER: Let's Dance-stjärnans fina ord till prinsparet – okända relationen

LÄS MER: Här bryter Tony Irving ihop – börjar gråta i direktsändning

LÄS MER: Tittarnas reaktioner efter Let's Dance-profilens tårar i direktsändning – får inte fram ett ord