Efter Linda Bengtzings tårar
för barnen – drack varje dag

19 feb, 2022, 05:00 
https://image.svenskdam.se/larsa2.jpg.jpg?imageId=7273048&x=28.571428571429&y=9.3632958801498&cropw=60.606060606061&croph=52.238805970149&width=1318&height=1318
Lars Johansson
Senast det begav sig för Linda Bengtzing i Melodifestivalen slutade det i tårar och respass redan i deltävlingen. Men skam den som ger sig.
Senast det begav sig slutade Linda Bengtzings Melodifestivalen-medverkan i fiasko och tårar för sina barn.
Sedan kom coronapandemin och sångerskan berättade om uteblivna jobb och att hon drack varje dag.
– Det har stressat mig mycket mer än vad jag tror. Jag har nästintill blivit sjuk av det, har artisten berättat i podcasten "Fundamentalt".
Annons
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 3!
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 3!

Trägen vinner?

Eller?

För Linda Bengtzing, 47, är det åttonde gången hon nu tävlar i Melodifestivalen.

Men de tre senaste gångerna har betytt respass redan i deltävlingarna.

Senaste det begav sig i Göteborg 2020 slutade det med en sjätteplats, besvikelse och tårar.

– Jag fattar absolut ingenting. När jag klev ut på scen kände jag att jag hade vingar. Jag har aldrig varit så bra. Vore jag elitidrottare skulle jag ha vunnit i dag, med den leveransen och det publikstödet. Men man ville ha något annat och jag accepterar det, sa hon då till Aftonbladet.

Med tårar i ögonen fortsatte hon på presskonferensen efter debaclet:

– Det tuffaste kommer bli att möta Vera och Nisse, de kommer att bli så besvikna. De kommer säga “Mamma du suger”. Det är så viktigt med tävling för dem.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

Linda Bengtzings tårar för barnen

Efter tårarna för barnen öppnade Linda Bengtzing till och med upp för att börja tävla för ett annat land än den nation som skickat hem henne tre gånger i rad redan innan det mest spännande börjat.

– Jag älskar Danmark. När jag åkte ut förra gången sa jag också att jag skulle tävla för dem. Och nu säger jag det igen.

Kramiga! Linda Bengtzing och maken Peter Ståhlgren. Sångerskan har en tuff period bakom sig.

Hur som.

Nu står schlagerveteranen åter igen på startlinjen, och hon gör det med ”Fyrfaldigt hurra!”, en låttitel som antyder att allt kommer vara sig likt i Linda Bengtzing-land.

En skillnad inför årets Melodifestivalen är dock att hon har en extremt tuff tid bakom sig.

Coronapandemin slog hårt mot Linda Bengtzing, precis som mot de flesta andra artister. Alla framträdanden ställdes in.

Annons

– Det har stressat mig mycket mer än vad jag tror. Jag har nästintill blivit sjuk av det. Jag stressar fast jag inte vet det. Jag har aldrig varit arbetslös. Ge mig bara någon stimulans, berättade hon för podcasten "Fundamentalt".

Och fortsatte med att berätta om sitt nya sätt att försörja sig.

– Jag tror att det tog två minuter innan jag hade skaffat mig ett nytt jobb. Delvis ringde jag min kompis, en dagismamma, som har cateringfirma och hon sköter även begravningar för flera av Stockholms kyrkor. Så det är nog många förvånade begravningsgäster som blivit serverade av mig och tyckt det varit jättemärkligt. Sen står jag även i kök med hårnät och gör saker.

Till Aftonbladet sa Linda Bengtzing:

– Jag vill klargöra att jag är gymnasieekonom och har en väldigt bra ekonomisk uppfostran. Det betyder att jag aldrig tömmer ett lager så att säga. Men mitt företag investerade allt ganska nyss, jag tömde mig fullständigt. Så jag har legat ganska risigt till. När jag gör en sån investering har man ingen aning om att det ska komma en pandemi.

– Jag har inte tagit ut någon lön ur min firma sedan december.

Linda Bengtzing har berättat att hon under en period av coronakrisen drack vin varje dag.

Linda Bengtzing: "Jag har druckit varje dag"

I "Fundamentet" berättar hon också att det blivit ett och annat glas vin under pandemin.

Annons

– Jag har druckit varje dag sen i mars.

För Aftonbladet utvecklar hon sina tankar kring drickandet.

– Om man känner mig så vet man att jag inte brukar dricka. Men nu har jag hällt upp ett glas vin varje dag. Jag har låtsas jobba och stängt arbetsdagen genom att hälla upp ett glas. Jag är ingen alkoholist, jag dricker alldeles för lite om man frågar alla jag känner. Men nu har det varit så nästan varje dag och det är ju en dålig vana i sig, säger hon.

Annons