Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter metoo – se kvinnornas starka markering under Oscarsgalan

05 mar, 2018, 20:00 
AvRed Aktionen
Tre kvinnor som anklagat Hollywood-producenten Harvey Weinstein för övergrepp gjorde en kraftfull markering om att tiden är ute.
Annons

Ashley Judd, Annabella Sciorra och Salma Hayek är tre av de runt 40 kvinnor som under förra året vittnade om och anklagade producenten Harvey Weinstein för sexuella övergrepp. De tre gjorde entré på scen tillsammans för att presentera ett nytt segment under galakvällen.

Annabella Sciorra, som berättat att hon blev våldtagen och sedan trakasserad av Harvey Weinstein under 1990-talet inledde:

”Det är en ära att vara här i kväll. Under detta år var det många som sa sin sanning och resan hit har varit lång, men långsamt så har en ny väg dykt upp.”

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Ashley Judd: ”De förändringar som vi bevittnar drivs framåt av kraftfulla nya röster, olika röster, våra röster som tillsammans i en mäktig kör som äntligen säger att tiden är ute.”

Salma Hayek: ”Så vi hyllar de ostoppbara själar som ägde samtalet och stod upp för cementerade uppfattningar om kön, ras och etnicitet för att berätta sin historia.”

Annabella Sciorra, Ashley Judd och Salma Hayek berättade sedan tillsammans att den 90:e Oscarsgalan även skulle visa att det finns en väg framåt och att de kommande 90 åren är en enda möjlighet av jämlikhet, mångfald och inkludering genom att presentera en film för bland annat The Times up-rörelsen.

Annons

I filmen där stjärnor som Reese Witherspoon, Mira Sorvino, Geena Davis och America Ferreira medverkade fokuserade på att tiden är ute för en ojämlik och exkluderande filmindustri. Att alla oavsett hudfärg, sexuell läggning eller kön ska kunna medverka i filmer eller som publik kunna se en bredare representation av samhället.

Eller som Geena Davies säger:

”När Thelma och Louise kom förutspådde alla medier att ”det här förändrar allt, vi kommer se så många fler filmer med kvinnliga karaktärer”, men det hände inte. Men detta är den stunden.”

Av: Ida Gustafsson

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Annons