Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter osannolika mötet – Pia Herrera och pojkvännen tvingas isär

07 aug, 2020, 08:00 
Pia Herrera och pojkvännen Ika hade äntligen hittat tillbaka till varandra efter sju års tid, nu har de inte träffat varandra på fem månader.
Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Läget med corona har i vissa fall för människorsamman men det har också separerat vissa människor från sina nära och kära. En av dem är programledaren Pia Herrera, som inte kunnat träffa sin kärlek på fem månader, berättar hon i en intervju med Expressen.

Pia lärde känna Ika för sju år sedan, men då uppstod inget mer än en kortvarig relation. Så möttes de igen på Kuba förra året, Pia har rötter i landet och brukar spendera somrarna där, och de gamla känslorna fanns kvar.

– Vi har inte setts sen i början av februari, och det känns fruktansvärt hemskt. I och med pandemin har det varit ensamt, han är ju den jag pratar med när det känns tungt. Det har varit jobbigt att vara ifrån varandra och jag vet inte hur länge till det kommer att vara så, det kan ta lång tid, säger hon.

Träffades på Kuba – efter sex år isär

När de först lärde känna varandra var omständigheterna olyckliga, och därför skildes de åt. Sedan förra året är de tillsammans igen, och Ika var i Sverige i vintras.

Annons

– Min mamma var dödssjuk i cancer, hon dog bara ett par månader senare. Jag mådde inte bra alls. Men vi träffades och det uppstod tycke. Han var bara tillfälligt i Sverige då och vi var inte särskilt öppna mot varann, så det tog slut med buller och brak. Knappt någon visste om vår relation, den var hemlig. Men han har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta och jag i hans.

Pia Herrera är en populär programledare för Sveriges Television, där hon bland annat leder Go’kväll.

Efter att han åkt tillbaka till Kuba var det tanken att Pia skulle följa efter i april, men corona kom och så blev inte fallet. Men Pia ser fortfarande positivt på situationen.

– Äntligen har vi varandra, och den här gången ger vi oss hän. Jag är förvissad om att jag och Ika kommer vara ihop så länge som hälsan bara tillåter – därför står vi ut med att vara ifrån varandra trots att det är sorgligt. Jag skulle inte få för mig att titta åt någon annan.

Foto: TT/Matilda Sandberg/SVT

Annons