Efter påhoppen: Här dyker han upp på kungens fest med flickvännen

07 apr, 2022, 13:00 
Paret som väckt reaktioner var på plats på kungens middag.
Annons

Oj, vilken succé kungen och drottningens magiska middag blev igår kväll! Efter över två år utan fest, är det klart att både kungafamiljen och gästerna hade längtat. Det har strömmat in foton på våra kungligheter i vackra och storslagna galaklänningar, och familjen fullkomligt glänste på slottet!

Gästlistan var minst sagt imponerande. Bland de 150 gästerna fanns namn som tidigare Nyhetsmorgon-profilen Jesper Börjesson, sångerskan Lill Lindfors och statsministern Magdalena Andersson. Många spännande möten, med andra ord.

Trots kritiken – visar upp sig på festen

En annan som fått den anrika inbjudan av kungen var justitie- och inrikesminister Morgan Johansson.

Vid sin sida hade han flickvännen Emelie Karlsson, som arbetar för SÄPO. Morgan Johansson bekräftade relationen för Aftonbladet i mars, men hur länge paret träffats finns det inga säkra uppgifter på.

Recept.se Nyhetsbrev

Parets arbetsplatser har väckt starka reaktioner hos vissa, eftersom man menar att det gör relationen olämplig.

Annons

"Det kan vara intressant att komma ihåg att SÄPO sedan några år tillbaka är en egen myndighet direkt underställd justitiedepartementet. Ansvarigt statsråd: Morgan Johansson. Johansson är alltså sin flickväns nya chef." skriver en författare och journalist som kritiserar paret.

Syftet med kvällen

Morgan Johansson och Emelie Karlsson hade med största sannolikhet en trevlig kväll på slottet trots allt. Av allt att döma var kvällen oerhört lyckad! Anledningen till att kungahuset håller i middagar av detta slag, förklarar hovmarskalk Mats Nilsson för Svensk Dam.

– För kungen – Sveriges statschef – är detta ett sätt att samla människor från olika delar av landet, som under rätt unika former får utbyta tankar och erfarenheter och får möjlighet att lära känna varandra.

För den som sörjer att den missade gårdagens middag är det bara att hoppas på bättre lycka nästa gång, och förhoppningsvis dröjer det inte lika lång tid till nästa. I vanliga fall har kungahuset 3-4 liknande representationsmiddagar per år.

Annons

Foto: TT

Annons