Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Efter stora skandalen – Anders Öfvergård tillbaka i TV4

18 mar, 2022, 14:30 
Anders Öfvergård
Anders Öfvergård är tillbaka i TV4 efter sin stora skandal.
Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Anders Öfvergård var länge en av TV4:s mest uppskattade profiler. Så kom bråket som förändrade allt.

Det var Expressen som avslöjade Anders övertramp, som ägde rum under en personalfest i samband med inspelningen av tv-programmet Robinson i Dominikanska Republiken.

Skandalen som fick Anders Öfvergård sparkad från TV4

Anders Öfvergård
Anders har brutit med TV4.

En kvinnlig kollega försökte hindra Anders från att köra ett terrängfordon berusad, varpå Anders greppade tag i hennes handleder och började dra i kvinnan.

”Det stämmer att jag var otrevlig. Jag har bett om ursäkt och det gör jag gärna igen. Det var inte okej av mig och jag är ledsen för det”, har Anders Öfvergård skrivit i ett sms till Expressen.

Annons

När detta uppdagades valde TV4 att bryta med Anders.

– Vi ser allvarligt på det som skett, och kommer i nuläget inte att gå in i nya planerade produktioner med den här profilen, sa programdirektör Viveka Hansson till Expressen.

– Det här är ett tungt beslut, det handlar om en person som betett sig oacceptabelt men också är uppskattad, och tyvärr kan jag inte vara mycket mer detaljerad än så av respekt för alla inblandade.

Anders Öfvergård tillbaka i TV4 – förklaringen bakom

Men vi har faktiskt inte sett det sista av Anders i TV4. Redan på måndag dyker han upp i kanalen – som programledare för den nya säsongen av Robinson.

Programmen var redan inspelade när skandalen inträffade, och i höstas fattade TV4 beslutet att sända programmet, trots att Anders ingår.

– Det ligger stora insatser bakom de berörda produktionerna som gjorts av såväl personal som medverkande, och det arbetet ska inte behöva ha skett förgäves, har Viveka förklarat för Expressen.

Annons