Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter tystnaden: Johanna Lind Bagge bekräftar misstankarna om relationen med Anders Bagge

22 apr, 2023, 17:00 
Johanna Lind Bagge har inte pratat om maken Anders Bagge på sistone. Nu berättar hon varför.
Annons

Johanna Lind Bagge har minst sagt tagit ett kliv framåt, och briljerar just nu i Let's Dance. Inte sällan förknippas hon med makenAnders Bagge, de gör ju nästan allt ihop.

Men på sistone har det varit tyst om Anders från Johannas sida. Nu berättar hon varför.

Tre snabba med Tony Irving!Brand logo
Tre snabba med Tony Irving!

Johanna Lind utsatt för stalkers – lämnade landet

Den med koll vet att Johanna gjort ett namn för sig själv, redan innan Anders och hundarna stal hennes hjärta. År 1993 blev hon fröken Sverige och fick således representera landet i Miss Universe, och efter det tapetserade Johanna omslagen.

Johanna Lind vinner Fröken Sverige 1993
Johanna Lind var namnet på allas läppar.

Men sedan valde hon bort rampljuset ett tag. Johanna prövade lyckan i New York för att undvika så kallade "stalkers" hemma i Sverige som hon fick efter sig, efter succén. Livet som Fröken Sverige var något helt annat än hon var van vid.

Annons

– Jag fick besvär med stalkers som ringde hem, skickade självmordsbrev och även kom hem till mig. En söndagsmorgon stod det en karl i träskor utanför porten hemma och sa: ”Nu är jag här!”, har hon berättat för Amelia.

Tiden gick, och för över 20 år sedan korsades Johannas vägar med Anders. Men de agerade inte direkt, utan det dröjde ett par år innan det slog gnistor och 2018 sa de "ja" till varandra under ett kändistätt bröllop.

Efter det ser vi dem nästan alltid ihop. De hade programmet "Cirkus Bagge" tillsammans, och delar ett brinnande intresse för sina svansbarn (hundar).

Johanna Lind Bagge vill inte svara på frågor om Anders Bagge

Under premiäravsnittet av Let's Dance satt Anders på första parkett, men sedan har han lyst med sin frånvaro. Han reser runt i landet med Idol-turnén som spelas in för fullt.

Samtidigt har Johanna inte pratat särskilt mycket om Anders. Men precis som man misstänkt, med deras eldiga kärlek, är allting i sin ordning.

Annons

– Jag har ju alltid varit mig själv i alla år även innan jag träffade Anders, så jag har ju min egen identitet och integritet och arbete och allt. Men jag har valt att jobba lite bakom och vara stöd så att de bitarna känns bra för Anders med ”Idol”, ”Melodifestivalen” och allt. Det är en naturlig grej att man stöttar och peppar varandra i en relation, säger hon till Aftonbladet.

Tidningen konstaterar att Johanna undvikit att svara på frågor om Anders av just den anledningen, hon vill vara sin egen person. Men visst stöttar han henne bakom kulisserna:

– Han sa det att ”jag blev glatt överraskad. Jag förstod att du skulle kunna dansa men inte att du skulle vara så bra”. Så han är jätteglad och stolt över det, säger Johanna Lind Bagge.

Anders Bagge, Marie Mandelmann och Linn Hegdal i publiken på Let's Dance
Anders Bagge stöttar frun från håll.

Foto: TT

Annons