Efter utskällningen – nu har Zlatan Ibrahimovic meddelat Helena Seger sitt beslut

Zlatan Ibrahimovic har meddelat Helena Seger om sitt beslut för framtiden.

Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic har fått vänja sig vid en splittrad familj. Zlatan tillbringar stora sjok tid i Italien, där han öser in mål för storklubben Milan och bor deltid i ett lyxhotell i centrala Milano. Helena och sönerna Maximilian och Vincent har under hela den här tiden varit kvar i Stockholm.

Helena Seger har fått Zlatan Ibrahimovics beslut

Enligt Zlatan själv har Helena villigt ställt upp på att dra ett större lass hemmavid.

– Hon är mamman till mina barn. Hon har mycket tålamod, väldigt mycket tålamod. Jag är inte över någon i familjen bara för att jag är känd. Alla har sin egen plats, vi är alla lika viktiga. Det är en balans, jag gör det jag måste göra och hon gör det hon måste, har Zlatan sagt till tidningen La Gazzetta dello Sport.

– Helena tar hand om våra barn. Hon gör det ensam i Sverige. Många gånger frågar jag henne om råd, men aldrig när det kommer till att byta klubb. Där förstår hon fotbollen. Alla gånger har jag bara bett henne att packa. Och hon ställer alltid upp.

Men tidigare har Helena och sönerna kunnat se fram emot landslagsuppehållen. Eftersom Zlatan pensionerade sig från landslaget 2016, så har han tillbringat ovärderliga dagar med familjen när hans lagkamrater rest för att representera sina respektive landslag.

Var riktigt hård mot Janne Andersson

Nu ändras allt detta. Igår kom beskedet att förbundskaptenen Janne Andersson valt att ta ut Zlatan i sin trupp inför matcherna mot Georgien, Kosovo och Estland.

– Mitt jobb är att vinna så många matcher som möjligt med landslaget och finns det spelare som är lika bra eller bättre än de vi har, vilket Zlatan är, och han öppnar upp för att vara med igen var det lika bra att åka ner och se om vi kunde hitta en väg framåt. Och det kunde vi, sa Janne till SVT om beslutet.

Comebacken är oväntad, milt uttryck. Inte minst på grund av de hårda orden som Zlatan riktade mot landslagsledningen i fjol, när stjärnan Dejan Kulusevski inte fick starta i en match mot Frankrike.

"Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll", skrev Zlatan på Twitter då.

LÄS MER: Helena Segers okända liv – utan Zlatan

LÄS MER: Anna Skipper lämnade Sverige utblottad – livet med nya kärleken

LÄS MER: Svenska skidlandslaget – bråken, skandalerna, kärleken och miljonerna